Deca: Programul “Masă caldă”, acordat până la sfârșitul anului; avem pachetul legislativ în procedură de avizare

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, vineri, că Programul “Masă caldă” va continua să fie acordat până la sfârșitul anului calendaristic, menționând că pachetul legislativ în acest sens este în circuit de avizare și dorește aplicarea lui “cât de repede” pentru aceleași 450 de școli de până acum, cu circa 180.000 beneficiari.

Deca a precizat că, de anul viitor, conform noii legi a învățământului preuniversitar, acest program va fi înlocuit cu Programul “Masă sănătoasă”, cu 1 milion de beneficiari.

“Programul Masă caldă a fost introdus printr-o ordonanță de urgență care avea aplicabilitate pentru anul școlar anterior. Noi am făcut demersurile încă din timpul verii, avem pachetul legislativ în procedură de avizare pentru a avea o continuitate a programului până la finele anului calendaristic”, a afirmat Deca, după ședința de Guvern.

Ea a menționat că noua Lege a învățământului preuniversitar prevede Programul “Masă sănătoasă”, cu extinderea numărului de beneficiari la un milion, față de 180.000 cât este în prezent.

“Până se pot pregăti actele normative secundare și se vor face licitațiile în teritoriu pentru un milion de beneficiari, ne dorim să continuăm cu formula de până acum cu 450 școli în programul pilot masă caldă și așteptăm toate avizele de pe circuitul interministerial pentru a intra în ședință de Guvern și a fi aprobată. Deci, ne dorim cât de repede să putem pentru școlile care au fost incluse până acum în program să continuăm programul și apoi în anul următor să putem extinde la numărul asumat prin legea învățământului”.

În privința Programului “Cornul și laptele”, Deca a spus că acesta urmează să fie acordat.

“În privința Programului «Cornul și laptele», din câte știu din discuțiile cu colegii care gestionează programul, urmează să fie acordat, este acordat din fonduri europene. Nu știu de problemele din teritoriu. El este gestionat prin Ministerul Agriculturii”, a mai spus ministrul. (Agerpres)

Lasă un comentariu