Expoziție de pictură a artiștilor mureșeni în Paralia  Katerini, Grecia

Distribuie pe:

Respectând tradiția, an de an, începând cu anul 2006, în lunile iunie și septembrie, Asociația Artiștilor Plastici Mureș, din Târgu Mureș a organizat a 33-a expoziție de pictură pe litoralul Mării Egee din Grecia. Ultima expoziție vernisată luna aceasta, pe terasa Vilei Pelagos din Paralia Katerini, cu participarea artiștilor din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Odorheiul Secuiesc, Constanța, Dolj și Constanța, s-a bucurat de un interes deosebit, prin tematica variată: Poetul național Mihai Eminescu, biserici, peisaje din Transilvania, flori, natură statică, artă populară.

Expoziția a fost onorată de consilierul județean cu probleme de cultură de la Katerini, domnul Beidamenidre Grigorie și doamna Corina Diaconu, manager pentru turiștii români din Paralia Katerini, precum și de ziaristul Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă din București. Din  partea organizatorilor din Târgu Mureș au vorbit: preotul Eugen Bărăian, președintele onorific al A.A.P. Mureș Ilarie Gh. Opriș, vicepreședinte A.A.P. Mureș Iuliana Marin și pictorița Maria Mera. Ne-a bucurat prezența Televiziunii TVR3 Târgu Mureș, prin reporterii Violeta Teban și Horațiu Sermășan.

Au expus artiștii: Bărăian Eugen, Biró Éva, Boulescu Lucia, Brătășan Mihaela, Bumbaș Ioan, Cociș Leontina, Dósa Enikö, Dumitru Doru, Galat Nicolae, Goron Sabina, Goșoiu Monica, Kulcsár Pârvu Maria, Marin Iuliana, Mera Maria, Oroian Rita, Petria Cristina, Rózsa Marta, Sermășan Dorina, Szabó Enikö, Teban Violeta, și  Todoran Cornelia.

Expoziția a fost amenajată profesionist de: Fărcaș Zaharia, Todoran Ioan, Todoran Zaharia și Tcaciuc Alexandru.

Expoziția a fost vizitată de turiști din România, dar și de mulți străini și localnici, care au avut cuvinte de laudă și mulțumire la adresa artiștilor din România.

Mulțumim Agenției de Turism Blue Travel din Cluj Napoca, care a asigurat transportul și cazarea în cele mai bune condiții, precum și Agenției de Turism  Maori din Târgu Mureș.

Cu ocazia sejurului din Grecia, cei 49 de participanți au vizitat obiective turistice importante și au rămas impresionați de tot ce au văzut, promițând că și în anul 2024 vor fi prezenți în Grecia.

Ilarie Gh. OPRIȘ

Foto Horațiu SERMĂȘAN

Lasă un comentariu