La Târnăveni, cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă din Europa Centrală și de Est

Distribuie pe:

Aflată în plin proces de construcție, noua fabrică Knauf Insulation din Târnăveni, care urmează să fie finalizată și pusă în funcțiune în 2024, va avea o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați și va angaja peste 100 de persoane, de la muncitori calificați, la ingineri de automatizare sau mentenanță, din Târnăveni și împrejurimi, informează reprezentanții companiei.

“Anul acesta am făcut încă un pas foarte important pentru business-ul nostru din România, cu impact direct la nivel de comunitate locală și nu numai. Implementarea investiției va avea un efect multiplicator în economie prin antrenarea altor investiții conexe și dezvoltarea furnizorilor locali de produse și servicii din regiune. Mai mult, misiunea noastră este să devenim cu pilon central în dezvoltarea durabilă a orașului Târnăveni și nu numai, a județului Mureș. Asta înseamnă, pe lângă investiții comunitare, asigurarea de condiții superioare și sigure pentru angajați, un mediu de lucru profesional, la standardele globale Knauf Insulation”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

În martie 2022, Knauf Insulation a devenit, oficial, proprietarul fostei fabrici de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni. În prima etapă, finalizată anul trecut, s-au investit peste 4 milioane de euro în modernizarea și retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie pentru a crește producția de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone. Mai mult, în urma de demolării și modernizării fostei fabrici Gecsat, anul trecut, Knauf Insulation a reușit recuperarea și reciclarea a peste 23.000 metri cubi de deșeuri de cărămidă și beton.

Unitatea de producție, a cărei construcție a demarat la începutul acestui an, va fi cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est, asigurând o cantitate anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală, cu scopul de a asigura atât necesarul intern, cât și piețele europene menționate.

Compania a început, concomitent cu demararea construcției, și procesul de recrutare a personalului necesar.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți producători de materiale izolante de pe piață, cu un portofoliu complet de produse ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith). Pe piața din România, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vată minerală, cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de construcții: izolații mansarde, termoizolare fațade, pereți de compartimentare, acoperișuri plate etc.

Investiția totală în proiectul Knauf Insulation din Târnăveni se ridică la peste 135 milioane de euro. (sursa și foto - knaufinsulation-tarnaveni.ro)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu