Sâncraiu de Mureș “Let' s do it Romania”

Distribuie pe:

La mijloc de septembrie, într-o impresionantă demonstrație de implicare comunitară, elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș s-au alăturat celei mai recente ediții a campaniei naționale de curățenie “Let's Do It Romania”, informează primarul comunei, Petru Ionuț Budian:

De la primele ore ale dimineții, elevii și dascălii s-au adunat în fața școlii din Sâncraiu, hotărâți să dea un exemplu pozitiv și să contribuie la îmbunătățirea aspectului localității lor. Cu mănuși și saci în mână, aceștia au început să adune gunoiul din fața școlii și de-a lungul drumului, punând bazele unei transformări vizibile.

Cu toate acestea, acțiunea nu a fost lipsită de provocări, în special din cauza unor cetățeni neglijenți care continuă să-și deșerteze gunoiul pe malul râului Mureș. Cu determinare, elevii și profesorii au luat parte la efortul de a scoate din aceste mormane de gunoi obiecte voluminoase precum canapele, televizoare, discuri de vinil, dulapuri și chiar cauciucuri. Aceste obiecte mari au fost evacuate pentru a reda malul râului Mureș frumusețea și curățenia cuvenite.

Pe lângă rezultatele vizibile ale acestei acțiuni, membrii Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș transmit un mesaj puternic comunității locale și nu numai. Aceștia fac un apel urgent către toți cetățenii să utilizeze coșurile de gunoi publice și să arunce deșeurile în locurile special amenajate, contribuind astfel la menținerea curățeniei și a frumuseții mediului înconjurător. De asemenea, îi îndeamnă pe toți cei care observă acte de poluare să anunțe autoritățile competente”.

Profesorii coordonatori: Alin Danciu, Domokos Constanța, Daniel Sas, Vaida Melinda, Dălălău Alexandra, Tunde Kovacs, Levente Szabolcs, Cheteg Aneta, Raluca Cherteș, Bartha Orsolya.

Ileana Sandu        

Lasă un comentariu