Strada Barajului va fi lărgită

Distribuie pe:

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Târgu Mureș de joi se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții și  indicatorii tehnico-economici pentru supralărgirea străzii Brajului. Conform documen-telor, valoarea lucrării este de 23.383.901,576 lei, inclusiv TVA. Durata de execuție a proiectului este de șase luni iar cea de realizare a lucrărilor de execuție este de 18 luni. Prin acest proiect, lucrarea va fi declarată de utilitate publică de interes local, astfel încât Primăria Târgu Mureș va putea trece la exproprierea terenurilor necesare realizării lucrării, terenuri care astăzi se află în proprietate privată.

În documentele de ședință transmise consilierilor locali se arată că partea carosabilă de pe strada Barajului este degradată, “din mixturi asfaltice îmbătrânite și defecte”, scurgerea apelor meteorice este deficitară, scurgerea apelor este realizată printr-un sistem de canalizare pluvială subdimensionată, gurile de scurgere fiind insuficiente. De asemenea, documentele mai arată o serie de deficiențe constatate la fața locului, cum ar fi: elemente geometrice nesistematizate în plan și profil longitudinal; lipsa pantelor transversale; lipsa trotuarelor; lipsa pistelor dedicate pentru bicicliști; semnalizare rutieră insuficientă a drumului.

Prin investiția care urmează a fi făcută de Primăria municipiului Târgu Mureș se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru autovehicule, precum și a traficului pietonal și de bicicliști.

Astfel, se va reabilita partea carosabilă, vor fi amenajate trotuare și piste pentru bicicliști, precum și accesele către obiectivele economice aflate în zonă. De asemenea va fi realizată o canalizare pluvială nouă, semnalizări rutiere corespunzătoare și vor fi amenajate intersecțiile cu străzile adiacente. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu