Eveniment de dezvelire Buddy Bear - Simbol al Păcii, Toleranței, Respectului și Prieteniei

Distribuie pe:

Compania Herlitz România donează un urs Buddy Bear Administrației Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, aducând astfel un mesaj profund despre pace, înțelegere și unitate direct în orașul nostru. Acest exponat, pictat cu simbolurile orașului Târgu Mureș, face parte din proiectul internațional inițiat de Fundația United Buddy Bears care promovează toleranța, pacea, diversitatea culturală și dialogul între oamenii de pe întreg globul.

Fundația United Buddy Bears, fondată de Eva și Klaus Herlitz în 2001, este recunoscută pe plan internațional pentru promovarea valorilor de toleranță și pace între națiuni. Prin expozițiile sale cu urși Buddy Bear, fundația transmite un mesaj puternic despre solidaritatea globală și necesitatea colaborării pentru un viitor mai pașnic și mai armonios pentru toți locuitorii planetei noastre.

Invităm copiii și familiile să se alăture evenimentului de dezvelire a ursului Buddy Bear!

Acest eveniment va fi o oportunitate minunată pentru toată lumea să descopere și să se bucure de prezența noului exponat prezentat în Grădina Zoologică și vă încurajăm să vă alăturați acestei sărbători a păcii și a prieteniei în comunitatea noastră.

Locație: În incinta Grădinii Zoologice, strada Verii nr. 57, Târgu Mureș.

Data evenimentului: 30 septembrie. Ora: 12.00-14.00.

Exponatul, donat de compania Herlitz România și pictat de elevii Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș, va fi o sursă de inspirație pentru locuitorii orașului nostru și va aminti comunității de importanța respectului reciproc și a păcii, într-o lume în continuă schimbare.

Domnul Horațiu Nicolau, directorul general al Herlitz România, declară: “Suntem mândri să susținem acest proiect și să fim promotorii lui în România. Legătura specială dintre compania noastră și United Buddy Bears, prin fondatorii săi, care reprezintă a treia generație din familia Herlitz, este una profundă și personală. Această familie a creat nu doar brandul Herlitz, ci și o misiune durabilă de a promova pacea și toleranța în întreaga lume. Acest prim proiect Buddy Bear este o extensie a acestor valori în comunitatea noastră locală și dincolo de granițele ei.”

“Am avut onoarea să pictăm acest exponat și să transpunem în culori cele mai importante simboluri din orașul nostru. Fiecare nuanță și fiecare detaliu de pe acest urs simbolizează nu doar aspecte estetice, ci și valorile noastre fundamentale. Am dorit ca prin el să transmitem un mesaj puternic despre unitatea, prietenia și înțelegerea dintre locuitorii orașului Târgu Mureș, aducând bucurie și inspirație în inimile tuturor celor care îl vor întâlni în Grădina Zoologică”, adaugă pictorul coordonator de la Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș, domnul Petre Căpriță.

Directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, domnul Szánthó János, completează: “Acest urs Buddy Bear aduce cu el nu doar frumusețea culorilor și mesajul de prietenie, dar și o simbolistică ce se armonizează cu misiunea Grădinii Zoologice. Noi suntem dedicați eforturilor de conservare a speciilor, educației copiilor despre diversitate și toleranță și încurajăm prin toate mijloacele posibile respectul, interacțiunea și înțelegerea profundă între oameni și animalele noastre. Suntem convinși că acesta va completa eforturile noastre de a transforma Grădina Zoologică într-un centru cultural și va contribui la obiectivul de a promova respectul față de toate viețuitoarele noastre și față de întreaga planetă.”

(Sursa foto: http://ghidulmuzeelor.cimec.ro)

Lasă un comentariu