SEMNALĂM... SEMNALĂM... Sprijin financiar pentru crescătorii de animale

Distribuie pe:

APIA a anunțat că efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru fiecare beneficiar valoarea sprijinului nu depășește echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023.

La nivel național, suma autorizată la plată este de 2.424.730,37 de lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare.

În județul Mureș, în prima sesiune au fost 812 beneficiari, iar în cea de-a doua sesiune 86. Sprijinul alocat inițial a fost de 73 euro/cap de vacă adultă, iar ulterior s-a suplimentat cu încă 37 euro/cap, ajungându-se la un total de 110 euro/cap, numărul total de capete bovine fiind de 24.960, preciza CITIRIGĂ Constantin, responsabil relații mass media în cadrul APIA Mureș. Domnia sa a adăugat și că județul nostru este în Top 3 la nivel național în domeniu creșterii bovinelor de lapte. (B.V.)

Lasă un comentariu