Actorul, domnitorul și... americanca

Distribuie pe:

* “Familia e o lume specială care poate să te ajute. dar poate și să te încurce. Pentru mine a fost o binecuvântare. Aceste lucruri sunt lăsate de Bunul Dumnezeu. E ca o taină și trebuie să o păstrezi ca atare. Eu sunt un tip credincios și vreau să cred că, din acest punct de vedere, sunt un tip moral. Într-un Univers infinit și iluzoriu, acolo unde susul nu e niciodată sus și josul niciodată jos, iar timpul este o invenție pământească pentru a ne măsura trecerea, cred că singura nădejde rămâne tot numai Dumnezeu”.

Horațiu Mălăiele (1952 - ), actor de film, radio, televiziune, teatru, voce, regizor și scriitor român.

* “Tot norodul românesc pe Tine Te proslăvesc. Troiță de o Ființă trimite-mi ajutorință cu puterea Ta cea mare și brațul Tău cel tare, nădejde de dreptate să am și eu parte”. Această rugăciune scurtă o spunea domnul creștin martir Tudor, numit și “voievodul dreptății sociale”. Aceste cuvinte erau scrie pe steagul revoluției de la 1821 unde se mai găseau pictate Sfânta Treime și Sf. Gheorghe. Memorabile sunt și cuvintele: “Patria se cheamă norodul (poporul), iar nu tagma jefuitorilor”.

Tudor Vladimirescu (1780-1821), om politic, conducătorul Revoluției de la 1821 din Țara Românească

* * *

* “Doamna Gene Perrymann din Carolina de Sud, în anul 1965, a trecut printr-o experiență deosebită. Copilul ei de 8 ani mergea la școală. În timp ce trecea strada, o mașină l-a lovit și l-a prins între roțile din spate și rezervorul de benzină. Copilul stătea ghemuit acolo. În acest timp, mama a auzit frânele mașini și dintr-un instinct matern, a simțit că ceva nu era în regulă. A fugit la mașină unde

și-a văzut copilul în ghearele morții. De teamă să nu explodeze rezervorul de benzină, cu o voință dumnezeiască a reușit să ridice mașina de pe copilul ei, ea care nu avea mai mult de 65 de kg”.

În calitate de creștini, știm că Dumnezeu este cu noi, dacă și noi suntem cu și în El. Evanghelistul Matei spune: “Datu-Mi-sa toată puterea în cer și pe pământ” (28, 18). Trebuie ca atare, din moment ce L-am prins pe Hristos în hotarele inimii noastre să nu-L mai lăsăm, iar atunci când avem nevoie de El, ne va putea ajuta să înfruntăm toate pericolele.

P.S. Eclesiastul cap. 10, vers. 1-3: “O muscă moartă strică amestecul de untdelemn al celui ce pregătește miresme; puțină nebunie strică prețul la multă înțelepciune. Inima celui înțelept este la dreapta lui, iar inima celui nebun la stânga. La fel celui nebun când merge pe drum îi lipsește dreapta pricepere, iar toată lumea zice: “E nebun”.

Cu dragoste creștină, părintele Ilie

Lasă un comentariu