Târgu Mureș: Computer Tomograf performant la UPU SMURD

Distribuie pe:

Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a anunțat că începând de vineri, 6 octombrie, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) SMURD din cadrul spitalului funcționează un Computer Tomograf (CT) modern și performant. Aparatul a fost achiziționat din fondurile, în valoare de 3,5 milioane de lei, puse la dispoziția SCJU de Ministerul Sănătății.

“Noul CT este un aparat foarte performant, a cărui doză de radiații încasate de pacient în timpul examinării este cu 50% mai mică, comparativ cu vechiul aparat. Din punct de vedere tehnic, CT include o serie de elemente performante și moderne, toate acestea fiind atât în beneficiul pacientului, cât și al personalului medical care operează pe acest aparat”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

Necesitatea înlocuirii vechiului aparat CT din UPU SMURD (care funcționa din 2012) a apărut din cauza gradului de uzură și a nenumăratelor avarii ale acestuia, remedierea acestora fiind foarte costisitoare. Vechiul CT a fost utilizat la maxim în perioada pandemiei COVID.

Lasă un comentariu