“Ăsta este nivelul de înțelegere și atitudinea față de prevenție”, spune ministrul Sănătății

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, afirmă că doar un milion de pastile de iodură de potasiu au fost ridicate din farmacii de români, transmite News.ro. În acest context, el remarcă “atitudinea față de prevenție” a oamenilor și amintește că pastilele care trebuie luate în caz de accident nuclear sunt încă disponibile în farmacii.

“S-au dat circa un milion de pastile, a existat și o donație către Republica Moldova care ne-a solicitat și ea un ajutor. (...) Ăsta este nivelul de înțelegere la nivelul populației și atitudinea față de prevenție, pentru că aici am discutat de prevenție. Nu le-a spus nimeni să le ia, le-a spus să le ia să le țină acasă și, în caz de incident sau accident nuclear, să poată să le ia, există o categorie de persoane eligibile”, a afirmat, la Medika Tv, Alexandru Rafila.

Conform ministrului, în 1986, după accidentul de la Cernobâl, au fost administrate astfel de pastile. El a spus că există “o explozie de cancere la tiroidă” și a subliniat importanța comportamentului preventiv.

Lasă un comentariu