La Colegiul Național “Unirea” din Târgu Mureș, Întâlnire transnațională

Distribuie pe:

Zilele acestea, Colegiul Național “Unirea” organizează întâlnirea transnațională finală a partenerilor, în cadrul proiectului Erasmus+ “Recover outdated machines using Arduino for scaling up ESTEAM and green skills in VET students (ROMUAS)” 2021-1-RO01-KA220-VET-000033036, cofinanțat de Uniunea Europeană. La întâlnire participă reprezentanți ai partenerilor: ITIS Q. SELLA, Italia, “COLABORY”, Italia, “Asociación Empresarial l'Alqueria Projectes Educatius”, Spania, “Agrupamento de Escolas de Vilela”, Portugalia, Srednja skola Dugo Selo, Croația, alături de echipa de implementare a proiectului din cadrul unității de învățământ târgumureșene. Colegiul Național “Unirea” este coordonatorul proiectului, prin prof. Cristiana CHIRA.

Astăzi, 13 octombrie, în cadrul aceluiași proiect, Colegiul Național “Unirea” organizează Evenimentul de multiplicare - Conferința finală a proiectului. Acesta se adresează profesorilor, factorilor de decizie din educație, reprezentanților firmelor locale, autorităților publice locale, precum și elevilor din învățământul liceal. Obiectivele urmărite vizează promovarea unui nivel ridicat de ocupare a forței de muncă prin crearea unei forțe de muncă competente, calificate și adaptabile la schimbările din economie; sprijinirea și consolidarea dezvoltării competențelor cheie pentru toți, începând de la o vârstă fragedă și pe tot parcursul vieții; promovarea dobândirii de competențe în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), ținând cont de legăturile cu sustenabilitatea economică și mediul; Facilitarea dobândirii de competențe prin promovarea unor abordări și contexte multiple de învățare cu utilizarea adecvată a tehnologiilor digitale în educație, formare și învățare care să ofere sprijin tuturor cursanților, inclusiv a celor proveniți din medii defavorizate sau cu nevoi specifice, astfel încât aceștia să își valorifice întregul potențial, dar și să ofere formatorilor și elevilor VET instrumente și abilități inovatoare.

Proiectul se finalizează în 31 ianuarie 2024, a precizat prof. dr. Aurora Stănescu, director al Colegiului Național “Unirea” din Târgu Mureș.

B.B.

Lasă un comentariu