Ensana (Sovata) Și mofetele din Covasna, premiile mari ale Asociației Europene a SPA-urilor

Distribuie pe:

Sovata și mofetele din Covasna au fost puse pe harta europeană a turismului balnear. Locațiile Ensana (inclusiv cele din Sovata) au câștigat premiul cel mare pentru “Programe de Sănătate Inovatoare”, iar Centrul de Cultură a județului Covasna, premiul cel mare pentru “Educație” pentru promovarea mofetelor. Premiile pentru care s-au înscris în concurs 350 de participanți din 30 de țări europene au fost decernate în cadrul Galei Asociației Europene a SPA-urilor (ESPA), care a avut loc în perioada 5-6 octombrie, în celebra stațiune Karlovy Vary (Cehia). Ceremonia de decernare a premiilor pentru cele mai inovative proiecte din industria europeană SPA a avut loc în grandioasa sală a Grand Hotel Pupp.

Premiul “Programe de Sănătate Inovatoare” a revenit Ensana Health Spa Hotels. Premiul a fost acordat pentru că a reușit să inoveze programele de tratamente SPA astfel încât să fie trendy și pentru abordarea holistică a programelor de tratament care combină resursele naturale cu ultimele descoperiri și aparaturi din domeniu și de asemenea pentru personalizarea programelor: Îmbătrânire sănătoasă, De-stress și Slăbire.

Premiul “Educație inovativă SPA” a revenit Centrului de Cultură al Județului Covasna - România.

Premiul a fost acordat pentru faptul că informațiile științifice despre mofete, un remediu natural foarte rar din județul Covasna, este tradus în multe limbi și promovat publicului larg prin intermediul hărților interactive, cursurilor inteligente, cărți și panouri de informare. De asemenea, juriul a apreciat faptul că tratamentele medicale sunt promovate folosind metode moderne de comunicare cum ar fi cărțile electronicee-book-urile, sau codurile QR, accesul copiilor la întrebările interactive și exerciții on-line, oferind astfel informații pentru toate grupurile țintă.

În cadrul galei au mai fost acordate următoarele premii: premiul “Destinații SPA Inovative” a revenit stațiunii Sfinții Constantin și Elena din Bulgaria; premiul “SPA Medical Inovativ” a revenit sanatoriului UAB Egles din Lithuania; premiul “Hotel SPA Inovativ” a revenit Mövenpick Resort & Spa Fruske Terme - Serbia; premiul “Concept SPA Inovativ” a revenit Hotel Preidlhof GmbH - Italia; premiul “Produse SPA Inovative” a revenit Royal Spa, a.s. - Cehia; premiul “Cercetare Medicală SPA Ionovativă” a revenit Niedersächsisches Staatsbad Pyrmont Betriebsgesellschaft GmbH - Germania. (D.B.) (sursa foto: ESPA)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu