DE LA POLIȚIE

Distribuie pe:

Activități de educație rutieră, organizate de polițiștii orașului Miercurea Nirajului

Ieri, 19 octombrie a.c., polițiștii orașului Miercurea Nirajului s-au aflat printre aproximativ 170 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Deak Farkas”, cu ocazia unei activități educative, organizate în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră.

Inițiativa a avut drept scop familiarizarea elevilor cu conceptele esențiale legate de siguranța pe drumurile publice, contribuindu-se astfel la formarea unor viitori participanți la trafic responsabili.

În cadrul jocurilor interactive organizate, polițiștii au folosit elemente vizuale pentru a explica regulile de circulație într-o manieră prietenoasă și accesibilă pentru copii.

Printre multe altele, s-a discutat despre importanța purtării centurii de siguranță, a respectării semnelor de circulație și a traversării străzii prin locurile special amenajate.

Nu în ultimul rând, au fost prezentate aspecte teoretice și au fost desfășurate activități practice, cu ajutorul covorașului tematic din dotarea laboratorului de educație rutieră.

Acest tip de activități comune pentru siguranță rutieră se desfășoară constant și în alte localități din județ.

***

Activitățile pe linia siguranței în școli continuă

În cursul zilei de ieri, 19 octombrie a.c., polițiștii orașului Sărmașu au organizat o întâlnire informativ-preventivă cu elevi de diferite vârste din cadrul Școlii Speciale Nr.3 din localitate.

La activitate au participat aproximativ 30 de elevi, de diferite categorii de vârstă, alături de cadre didactice, profesori psihopedagogi și reprezentanți ai Primăriei locale.

Principalul subiect dezbătut a fost prevenirea săvârșirii faptelor cu violență și a bullying-ului în rândul celor tineri, răspunderea penală a minorilor, precum și consecințele asociate comiterii de infracțiuni și ale unui comportament școlar deviant.

De asemenea, discuțiile interactive au fost completate de diferite filmulețe animate, care au sintetizat principalele mesaje ale întâlnirii.

Activitățile informativ-preventive în școli se desfășoară în mod constant și în alte localități din județ.

Compartimentul Relații Publice

Lasă un comentariu