Dan Tănasă (AUR): Un cordon sanitar de care avem cu adevărat nevoie este împotriva UDMR și a politicii sale de dezbinare

Distribuie pe:

Vicepreședintele AUR, deputatul mureșean Dan Tanasă, a reacționat la declarația președintelui UDMR, Kelemen Hunor, și a scris pa pagina sa oficială de Facebook: “România ar fi mult mai sănătoasă fără UDMR! Toți românii au avut de suferit cu UDMR la guvernare timp de 33 de ani! (....) Dacă există un cordon sanitar de care avem cu adevărat nevoie în politica românească, acesta este împotriva UDMR și a politicii sale de dezbinare, de promovare a urii și de denigrare constantă a României. Dar cu cine să faci acest cordon? Cu PSD și PNL, cele două partide care au ținut în brațe și la guvernare UDMR timp de 33 de ani? Cum ar arăta o legislatură parlamentară fără UDMR? Nu știu cum, dar știu cu certitudine un lucru: interesele românilor și ale României ar fi mult mai bine apărate și reprezentate. Doar așa Transilvania s-ar putea dezvolta și județele din centrul țării ar putea ieși, după 33 de ani, din sărăcia în care Kelemen Hunor și ceilalți baroni udemeriști le-au ținut. Ar fi o gură sănătoasă de aer și pentru etnicii maghiari din Transilvania, care, după 33 de ani de baroneală udemeristă, merită să fie reprezentați cu adevărat, nu furați!”.

El l-a calificat pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, drept “politruc de mucava”, afirmând că acesta “își permite să o facă pe deontologul”. Referitor la aceasta, Tănasă a scris: “cel mai toxic agent politic din România, care a infestat întreaga societate și a menținut și chiar antrenat sămânța iredentismului și a separatismului, Kelemen Hunor, are nevoie, după ani de zile în care a fost conectat la conducerea țării, de o pauză, una lungă!”. (redacția)

PMP, UNANIMITATE PENTRU FORMAREA POLULUI DE DREAPTA CU USR ȘI FORȚA DREPTEI

Duminică, în cadrul Colegiului Național al Partidului Mișcarea Populară a fost votată, cu unanimitate, propunerea Consiliului Executiv Național, pentru crearea unei alianțe politice cu USR și Forța Dreptei. Eugen Tomac, președintele PMP, a fost mandatat să reprezinte PMP în relația cu cele două partide.

“Polul de dreapta este singura soluție pentru România”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a partidului. “În ciuda încercărilor de a destructura acest partid, PMP nu a dispărut și nu va dispărea. Am trecut printr-o perioadă plină de atacuri fără precedent, din foarte multe direcții, dintr-un raționament simplu - PMP există, într-o scenă politică în continuă schimbare. Nici PSD și nici PNL nu mai sunt ce au fost, dar noi am rămas o constantă. O alianță de dreapta este singura soluție pentru România. Este un proiect curat, un proiect corect, un proiect care oferă românilor o variantă echilibrată la ceea ce ne oferă alianța neputinței, formată din cele două partide de la guvernare”, a declarat președintele PMP, conform paginii de Facebook a partidului. (redacția)

Lasă un comentariu