Kelemen Hunor (UDMR): Partidele democratice din România ar trebui să creeze un cordon sanitar politic împotriva AUR

Distribuie pe:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Oradea, că partidele democratice din România ar trebui să creeze un cordon sanitar politic, o strategie credibilă pentru a stopa ascensiunea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

“Fiecare partid își face strategia lui, dar în primul rând nu trebuie să concureze AUR-ul în teme, care face balet mediatic în fiecare zi. Nu trebuie preluat și concurat tot ce face această formațiune politică. Fiindcă nu ai cum să concurezi decât dacă mergi pe pista lor. Altfel nu se poate. Trebuie să acceptăm că trebuie un cordon sanitar din punct de vedere politic între forțele democratice, indiferent dacă sunt de stânga sau de dreapta”, a declarat, vineri, în conferință de presă, Kelemen Hunor, alături de liderul UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila.

Liderul UDMR a continuat afirmând că nu poți să chemi la negocieri, la o coaliție într-un județ, pe cei de la AUR doar ca să dai impresia că lupți cu toată puterea împotriva maghiarilor, așa cum a făcut Ciprian Dobre de la PNL în județul Mureș, de exemplu.

“Este cea mai mare greșeală să ai impresia că vei fi mai puternic și mai respectat dacă te alături de AUR. Pot să spun foarte multe lucruri, exemple multe, dar sunt convins că liderii tuturor partidelor sunt conștienți de această chestiune. S-a văzut cum nu a reușit AUR să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului fiindcă nimeni nu a vrut să semneze împreună cu AUR la nivel național. Acest lucru trebuie să fie valabil și la nivel local”, a precizat Kelemen.

În cele din urmă, președintele UDMR a concluzionat acest subiect al strategiei credibile a forțelor democratice: “Deci să nu concurezi AUR-ul, să nu ai impresia că poți să depășești pe dreapta, pentru că ori te trezești în șanț, ori faci accident, mortal chiar, și să nu coalizezi cu AUR împotriva altor forțe democratice, pentru că nu te va ajuta deloc. Și, bineînțeles, acest lucru trebuie să se vadă în mesaje, prin acțiuni din partea fiecărui actor politic”.

Liderul UDMR participă vineri la o întrunire cu organizația județeană Bihor a UDMR pentru a pregăti anul electoral 2024. (Agerpres)

Lasă un comentariu