Netanyahu: “Toți membrii Hamas sunt condamnați - deasupra pământului, sub pământ, în Gaza și în afara Gazei”

Distribuie pe:

Într-un discurs televizat miercuri seară, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a amenințat pe membrii Hamas, din Fâșia Gaza și din afara acesteia, informează dpa.

“Toți membrii Hamas sunt condamnați - deasupra pământului, sub pământ, în Gaza și în afara Gazei”, a spus premierul Netanyahu. Israelul se află în mijlocul unei “lupte pen-tru existența sa”, a adăugat el.

Mii de teroriști au fost deja uciși de la masacrul islamist Hamas din 7 octombrie și acesta este “abia începutul”, a spus el.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu își propune să “conducă Israelul către o victorie decisivă”. Israelul “se pregătește pentru un atac la sol. Nu voi spune când, cum și câți”, a spus Netanyahu despre ofensiva mult așteptată asupra Fâșiei Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat miercuri seara că forțele aeriene israeliene continuă să atace ținte din Fâșia Gaza în pregătirea unei ofensive terestre, atacuri care au inclus miercuri lovirea “infrastructurii subterane a terorii”, a spus el. “Fiecare lovitură ne îmbunătățește situația pentru etapele următoare”, a spus Hagari.

Mai devreme, în cursul zilei de miercuri, agenția ONU pentru refugiații palestinieni a declarat că operațiunile sale de acordare de ajutor în Fâșia Gaza asediată mai aveau doar puține ore până să se “oprească” dacă Israelul nu ridică blocada privind aprovizionarea cu combustibil.

Acest avertisment vine în contextul în care un alt convoi de camioane care transporta provizii extrem de necesare, precum medicamente, lapte praf și apă, a intrat în Fâșia Gaza prin punctul de trecerea Rafah din Egipt. De sâmbătă, un total de 62 de camioane au ajuns pe teritoriul palestinian, o picătură într-un ocean, după cum apreciază organizațiile care acordă asistență. Doar opt camioane au traversat frontiera până miercuri după-amiază, în pofida speranței că vor intra 20.

Israelul refuză să permită pătrunderea combustibilului, susținând că Hamas îl va redirecționa pentru a-l folosi în operațiunile sale. Israelul afirmă, de asemenea, că militanții stochează combustibil în rezervoare mari în așteptarea unei invaziei terestre. (foto: BenjaminNetanyahu/Facebook)

Lasă un comentariu