Noi rețele de distribuție de gaze naturale în județul Mureș

Distribuie pe:

Comunele cu primari din partea PSD care au solicitat finanțarea pentru extinderea sau înființarea acestor rețele:

ADI DEDA - pentru comunele VĂTAVA, RUȘII MUNȚI, DEDA, BRÂNCOVENEȘTI și ALUNIȘ - înființare rețea de distribuție gaze naturale;

Comuna BAND - extindere sistem inteligent de distribuție;

Comuna BEICA DE JOS - înființarea unui sistem inteligent de distribuție;

Comuna VIIȘOARA - înființare rețea de distribuție gaze naturale.

De asemenea, sunt în total 19 proiecte depuse de primării, prin programul “Anghel Saligny”, pentru dezvoltare, înființare sau extindere de rețele de gaze naturale în județul Mureș: ADI APOLD, BERENI, CHIHERU DE JOS, DANEȘ, ERNEI, GORNEȘTI, GURGHIU, IDECIU DE JOS, MĂDĂRAȘ, MĂGHERANI, MIERCUREA NIRAJULUI, SĂRĂȚENI, SOVATA, SUPLAC și VĂRGATA.

În 15 iunie 2022, a fost aprobată spre finanțare introducerea rețelelor de gaze naturale în comunele HODAC și IBĂNEȘTI, prin programul “Anghel Saligny” fiind prioritizate proiectele depuse inițial în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și care nu au primit finanțarea prin acest program.

Eforturile depuse de PSD în cadrul coaliției de guvernare pentru alocarea de fonduri prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” în vederea introducerii gazului metan în diferite zone ale țării și, implicit, ale județului Mureș dau rezultate.

PSD a inițiat, încă din 2016, discuții la nivel guvernamental pentru introducerea gazului metan pe Valea Mureșului Superior și pe Valea Gurghiului.

Am votat în Camera Deputaților - cameră decizională, în 30 mai 2022, proiectul de lege privind Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, program care prevede la nivel național finanțări de la bugetul de stat în valoare de 65 miliarde de lei. Cu siguranță că, odată realizate, aceste investiții vor contribui la dezvoltarea economică a zonei și la bunăstarea locuitorilor.

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu