UDMR Târgu Mureș îl pârăște pe prefectul Ciprian Dobre la București

Distribuie pe:

Joi, prefectul de Mureș, Ciprian Dobre, anunța, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook că a notificat Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș care stabilește noi reguli pentru operatorii de transport în regim de taxi.

“La întâlnirea din această dimineață, firmele de taximetrie și-au prezentat punctul de vedere cuprins și în cele peste 40 de sesizări adresate instituției noastre, prin care solicită anularea unui articol din hotărârea Consiliului Local.

Principala nemulțumire este legată de două articole contradictorii din hotărâre, unul care prevedere prelungirea autorizației dacă vechimea autoturismului nu depășește 10 ani, iar altul care prevede îndeplinirea normei de poluare Euro 6 (existentă doar la mașinile din ultimii 8 ani). În forma actuală, noul regulament ar afecta peste 25% din flota actuală de taxi a orașului, ar afecta locurile de muncă ale taximetriștilor și mai departe situația financiară a sute de familii”, a scris prefectul.

În urmă cu mai multe zile Prefectura Mureș a notificat și o dispoziție a primarului municipiului Târgu Mureș cu privire la retragerea unor atribuții ale viceprimarului (PNL), Alexandru Gyorgy.

Ieri, Biroul de presă al UDMR Târgu Mureș a transmis presei un comunicat intitulat “Instituția Prefectului nu este jucăria politică a PNL Mureș!”. În documentul citat, cei de la UDMR arată că “prefectul județului Mures abuzează de funcția ocupată vremelnic, prin intermediul controlului de legalitate. În doar o săptămână a atacat mai multe acte administrative ale Primăriei Municipiului Târgu Mureș doar pentru a deservi interesele politice obscure ale PNL Mureș, prin a bloca, cu orice mijloace, activitatea administrației locale”. Reprezentanții UDMR au mai precizat că vor sesiza Guvernul asupra faptului că, în județul Mureș, “reprezentanții săi pe plan local cred că sediul Partidului Național Liberal este același cu cel al Instituției Prefectului”. (Redacția)

Lasă un comentariu