InfoCultural

Distribuie pe:

* UMFST Targu Mureș

Rețeaua pentru cercetarea istoriei femeilor și promovarea studiilor de gen în spațiul românesc (IFSGen) inaugurează seria Conferințelor IFSGen: “De la istoria femeilor la gender history și studii de gen. Dezbateri și direcții de cercetare”. Prima ediție, care va avea loc în perioada 7-9 decembrie 2023 în format online, invită la aprecierea stadiului actual al cercetării.

* GEPIDAE. Valea Mureșului în epoca migrațiilor timpurii

Secția de Arheologie a Muzeului Județean Mureș și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei organizează joi, 16 noiembrie, începând cu ora 15:00, în clădirea muzeului din Cetatea Târgu Mureș, vernisajul expoziției temporare intitulată “GEPIDAE. Valea Mureșului în epoca migrațiilor timpurii”. Expoziția de cameră prezintă vestigii din secolele IV-VII descoperite pe Valea Mureșului și va putea fi vizitată până pe 30 iunie 2024..

* Conferință de management și intervenții nutriționale - UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 24 - 25 noiembrie 2023, cea de a treia ediție a Conferinței naționale de management și intervenții nutriționale intitulată “Contaminarea alimentelor în contextul schimbărilor climatice”, coordonată de prof. univ. dr. Monica Tarcea, șeful Disciplinei Nutriție comunitară și igiena alimentelor din cadrul Facultății de Medicină a Universității. Tema ediției: “Alimentele și bolile. De la farfurie, la nutriția de precizie”, iar prezentările vor fi susținute de lectori din domenii multidisciplinare: medici, farmaciști și dieteticieni.

Programul conferinței poate fi consultat la: https://houston.ro/program-nutritie/.

* Muzeul trece la orarul de iarnă. Secția de Istorie și Arheologie a Muzeului Județean Mureș, cu sediul în Cetatea Târgu Mureș, anunță schimbarea programului de vizitare.

Începând de miercuri, 1 noiembrie, vizitatorii au acces în Muzeu după noul orar de iarnă:

Marți - vineri: 9 -16; sâmbătă - duminică: 9 - 13; luni: închis.

Toate acțiunile Muzeului sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Mureș.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu