Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre: ,,Am notificat Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș care stabilește noi reguli pentru operatorii de transport în regim de taxi”

Distribuie pe:

La întâlnirea de ieri dimineață, firmele de taximetrie și-au prezentat punctul de vedere cuprins și în cele peste 40 de sesizări adresate instituției noastre, prin care solicită anularea unui articol din horărârea Consiliului Local.

Principala nemulțumire este legată de două articole contradictorii din hotărâre, unul care prevedere prelungirea autorizației dacă vechimea autoturismului nu depășește 10 ani, iar altul care prevede îndeplinirea normei de poluare Euro 6 (existentă doar la mașinile din ultimii 8 ani). În forma actuală, noul regulament ar afecta peste 25% din flota actuală de taxi a orașului, ar afecta locurile de muncă ale taximetriștilor și mai departe situația financiară a sute de familii.

Le mulțumesc reprezentanților firmelor de taxi pentru dialogul constructiv și îi asigur că Instituția Prefectului este un partener loial al fiecărui cetățean, a precizat prefectul județului Mureș

Lasă un comentariu