De la Ana la Caiafa...

Distribuie pe:

...sau de la Consiliul Județean Mureș, la Primăria Târgu Mureș, Domeniul Public al Primăriei - același răspuns: “Nu noi ne ocupăm de adunarea și transportul deșeurilor (vegetație și crengile rezultate din curățarea pomilor din grădini)”.

De la fiecare dintre cele trei instituții târgumureșene, timp de trei săptămâni am primit același răspuns, care dintre ele se ocupă cu marea curățenie de toamnă-primăvară, răspunsul a fost același: “Nu noi!”

Întrebarea cine “Tata Mare de la Căpuș”, sloganul unui coleg care atunci când se “plimba” de la o instituție la alta, fără a găsi rezolvarea problemei strict legale.

Cu această problemă se confruntă târgumureșenii, și cu multe altele, care se adresează redacției, pentru că nu sunt băgați în seamă și nu pot să-și le rezolve problemele. Cauza este aceiași birocrația, de care sunt contaminați numeroși directori și șefi de servicii plătiți de către contribuabili cu peste 10 mii de lei pe lună, beneficiind și de alte multe sporuri cum sunt: bani de concediu de odihnă, de calculator, de stres că lucrează cu publicul, bonuri de masă etc., pe care nu le merită, pentru că nu fac și

nu răspund de nimic decât că ocupă fotoliul de bugetar.

În timpul primarului dr. Dorin Florea curățenia de toamnă și primăvară erau respectate și anunțate din timp, ziua și pe străzi și cartiere. Acum, nimeni nu știe nimic, te trimit de la o instituție la alta. De două ori am vorbit la telefon cu secretara președintelui Consiliului Județean pentru că dumnealui era ocupat sau avea alte probleme importante. Doamna secretară mi-a spus că primăria se ocupă de această problemă și că a vorbit cu doamna Toth, care m-a sunat la telefon ca să-mi spună că campania s-a terminat și că de fapt s-au adunat obiectele mari, precum mobilier, nu resturile din grădini, care de fapt ar trebui să le adune

firma care colectează resturile menajere, firmă care are contract cu Consiliul Județean.

În concluzie, nu am aflat cine se ocupă de transportul crăcilor provenite din curățarea pomilor, în schimb suntem obligați să plătim și o majorare pentru adunatul gunoiului, care pentru o persoană, la nivel de an este, dacă nu greșesc în jur de 400 de lei.

Așa că târgumureșenii ar trebui (sunt obligați) să ducă resturile adunate din grădini în parcul din fața Primăriei. De ce? Pentru că la întrebarea unde pot duce aceste deșeuri pe cont propriu, contra cost, nimeni nu a putut da un răspuns concret, însă ni s-a spus să nu o facem pentru că ne amendează Garda de Mediu și dacă le ardem ne amendează usturător pompierii.

Publicăm poza cu domnul primar din campania electorală, care ne demonstrează că “Gata. Schimbă placa!” Demonstrează prin fapte că a schimbat-o. (I.H.)

Ioan Husar

Lasă un comentariu