Stații meteorologice și pentru agricultură

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, recent, că din cele 400 de noi stații meteo care vor fi realizate prin PNRR, până la finalul anului 2026, 100 vor fi special create pentru agricultură. Acestea vor oferi fermierilor informații utile din teritoriu.

Printre avantajele stațiilor meteorologice pentru agricultură pot fi amintite: randament crescut al lucrărilor, deoarece sunt planificate/efectuate în condiții meteo corespunzătoare, ceea ce duce și la productivitatea mai mare în fermă și economie de inputuri.

“Pe lângă proiectele de infrastructură, avem în coordonare și programe europene datorită colegilor care activează în domeniul științific. Suntem și beneficiarii Programului Național de Redresare și Reziliență prin care, la finele anului 2026 - sperăm să ducem la bun sfârșit cu succes și acest proiect - vom mai avea în plus 300 de stații meteorologice și 100 pentru agricultură pentru că, după cum vedeți, construcția viitorului Centru european de Agrometeorologie este în desfășurare și avem nevoie de mai multă informație în teritoriu”, a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu, la Sesiunea Științifică Anuală 2023 a instituției ce s-a desfășurat în cursul acestei săptămâni.

B.V.B.

Lasă un comentariu