EXTERNE * EXTERNE * EXTERNE

Distribuie pe:

Ofensiva din Gaza nu se va opri până ce Hamas nu va fi distrusă

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a dat asigurări miercuri că ofensiva militară din Fâșia Gaza nu se va opri până când Israelul nu își va îndeplini cele două misiuni, “distrugerea Hamas și întoarcerea ostaticilor noștri la familiile lor”, transmite EFE.

Gallant a făcut aceste declarații la sediul Ministerului Apărării din Tel Aviv, la începutul unei întâlniri cu coordonatorul special al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, care vizitează miercuri Israelul în cadrul unui turneu care îl va purta și în alte țări din regiune în încercarea de a media o soluție la războiul din Gaza.

Ministrul Gallant l-a informat pe coordonator despre evoluțiile operaționale, pe măsură ce trupele israeliene avansează în Gaza și atacă infrastructura teroristă Hamas. “Au discutat despre complexitatea acestor operațiuni din cauza implantării Hamas în mediile urbane și a utilizării cinice a instituțiilor civile, inclusiv a mai multor spitale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării despre întâlnire.

Erdogan: Israelul este un stat terorist”

Președintele Turciei, islamistul Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că Israelul este un “stat terorist” care comite crime de război și încalcă dreptul

internațional în Gaza și a afirmat că premierul israelian, conservatorul Benjamin Netanyahu, “e pe ducă”, transmit EFE și Reuters.

“O spun deschis că Israelul este un stat terorist. Alții spun că Hamas este o organizație teroristă. Hamas a participat la alegeri și le-a câștigat în Palestina. Israel și Statele Unite le-au furat apoi drepturile”, a susținut Erdogan, într-un discurs în fața grupului parlamentar al partidului său, islamistul AKP.

Șeful statului turc a apreciat totodată că sfârșitul lui Netanyahu este aproape și că atacurile israeliene în Gaza reprezintă un genocid.

Kremlinul regretă că Finlanda vrea să-și închidă frontiera cu Rusia

Kremlinul a transmis miercuri că “regretă profund” faptul că Finlanda ia în considerare să-și închidă frontiera cu Rusia, în fața numărului mare de treceri ilegale ale migranților și pe fondul tensiunilor în creștere, relatează AFP. “Regretăm profund că autoritățile finlandeze au ales calea de a se distanța în mod deliberat de caracterul bun al relațiilor pe care le-am avut înainte”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Prim-ministrul finlandez Petteri Orpo a acuzat Rusia că le-a permis în mod deliberat migranților să treacă granița, chiar dacă nu au documente valabile, sugerând că a fost o încercare de a-i destabiliza țara. Finlanda are o frontieră de 1.340 de kilometri cu Rusia. (Agerpres)

Lasă un comentariu