Ministrul Justiției, în vizită la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie pe:

Ministrul Justiției, Alina-Ștefania GORGHIU, Secretarul de Stat George-Bogdan ILEA și Ciprian DOBRE, Prefectul Județului Mureș, au vizitat, zilele trecute, Penitenciarul Târgu Mureș. În cadrul întâlnirii cu personalul unității, s-au abordat elemente de interes vital pentru buna funcționare a penitenciarului, indicându-se greutățile cu care se confruntă instituția, în principal insuficiența personalului specializat și supraaglomerarea. Delegația oficială a efectuat apoi o vizită a locului de deținere, luând act despre situația reală din unitate și provocările cu care se confruntă personalul în activitatea curentă.

Vizita s-a încheiat cu o întoarcere în timp, prin trecerea în revistă a unui spațiu cu destinația de muzeu, conservat în starea originală, care prezintă condițiile de detenție de la momentul anului 1884 - anul construcției Penitenciarului Târgu Mureș.

Ministrul Justiției a apreciat efortul personalului în gestionarea cu profesionalism a activităților specifice, un element de referință fiind numărul redus al evenimentelor negative grave la nivelul unității, totodată asigurându-ne de întreaga disponibilitate a domniei sale în vederea rezolvării graduale a problemelor semnalate și sprijinul în realizarea obiectivelor de investiții propuse, a precizat inspector de polițe penitenciară Tatiana Maria MACARIE, funcționar de securitate, purtător de cuvânt, Responsabil cu informațiile de interes public în cadrul Penitenciarului Târgu Mureș.

L.L.

Lasă un comentariu