Peste 1.500 de militari și specialiști participă la Parada militară în Piața Arcul de Triumf

Distribuie pe:

Peste 1.500 de militari și specialiști din MApN, MAI, SRI, STS și ANP, precum și aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada militară organizată pe 1 Decembrie, în București, de la ora 11.00, cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf, a informat, joi, Ministerul Apărării Naționale. Potrivit unui comunicat al MApN transmis Agerpres, alături de militarii români, la paradă vor defila și aproximativ 150 de militari străini din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenți cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Marțea viitoare, în intervalul orar 9.00 - 13.00, la Arcul de Triumf va avea loc repetiția generală.

Brigada Rutieră București va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piața Arcul de Triumf, pentru zilele de 28 noiembrie și 1 decembrie.

Conform MApN, pe 1 Decembrie, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz, iar în zona Arcului de Triumf din București va fi amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

În garnizoanele în care sunt dislocate mari unități și unități militare, reprezentanții Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la

pregătirea, organizarea și desfășurarea de defilări cu personal și tehnică, precum și de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori.

Militarii aflați în misiune în teatrele de operații, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfășoară ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale.

În cadrul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie sunt programate survoluri cu aeronave militare în următoarele localități: Sinaia, Constanța, Alba Iulia, Mediaș, Câmpia Turzii, Turda, Cluj-Napoca, Șimleu Silvaniei, Ungheni, Sighișoara, Zalău, Târgu Jiu, Fetești, Slobozia, Călărași, Buzău, Bacău și Iași.

Antrenamentele aferente vor avea loc în perioada 24-30 noiembrie, când vor fi executate zboruri la înălțimi mici, aproximativ 300 metri față de sol, în județul Ilfov, municipiul București și în alte localități din țară. Antrenamentele vor fi organizate astfel încât impactul asupra comunităților locale survolate să fie minim.

Lasă un comentariu