Acțiune caritabilă a elevilor din Târnăveni

Distribuie pe:

La Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Târnăveni s-a derulat campania națională socială “Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.).

Campania implică strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari S.N.A.C. și dăruirea acestora atât familiilor aflate în dificultate, cât și beneficiarilor unor instituții sociale. Elevii și părinții lor au dat dovadă de multă generozitate, la nivelul școlii colectându-se o cantitate foarte mare de produse. Acestea au fost donate Serviciului social “ Sfântul Vasile cel Mare” al protopopiatului Târnăveni, prin care se asigură masa caldă persoanelor vârstnice, asistate social la domiciliu, acțiune derulată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târnăveni. Această acțiune caritabilă a fost înfăptuită prin implicarea domnului director Dan Mircea Crișan, a cadrelor didactice si prin colaborare cu părintele protopop Sergiu Dumitru.

Mâinile iubirii și milei lui Hristos pentru cei nevoiași sunt mâinile oamenilor care îi ajută pe aceștia. Tinerii care învață să dăruiască, sub îndrumarea părinților și a dascălilor, trăiesc însăși esența Ortodoxiei: iubirea, revărsată prin bucuria de a dărui de pe chipurile lor, care apoi devine zâmbetul celor care vor primi darurile.

Asist. soc. Natalia Filip

Lasă un comentariu