Fermierii din afara granițelor Ungariei, parteneri strategici pentru Guvernul de la Budapesta

Distribuie pe:

Guvernul de la Budapesta îi consideră aliați strategici pe fermierii care trăiesc și lucrează în afara granițelor Ungariei, a subliniat, luni, la Budapesta, Sándor Farkas, secretar de stat în cadrul Ministerului Ungar al Agriculturii, la cea de-a XII-a ediție a Forumului Solidarității din Bazinul Carpatic.

Sándor Farkas a subliniat că 70% dintre maghiarii care trăiesc în afara granițelor Ungariei locuiesc în zone rurale, iar o proporție semnificativă dintre aceștia se ocupă de agricultură. Obiectivul Ungariei este ca ei să poată prospera în țara lor natală, să producă valoare și să asigure un mijloc de trai pentru familiile lor, a explicat politicianul.

Politicianul a vorbit despre inițiativele de consolidare a relațiilor dintre Ungaria și maghiarii de peste hotare și a menționat Programul de consultanță rurală din Bazinul Carpatic ca fiind unul dintre cele mai eficiente și eficace programe. Acesta a făcut referire și la programul de reînnoire a regiunilor viticole istorice, la consolidarea formării profesionale în agricultură și la prioritatea acordată promovării învățământului agricol secundar și superior în limba maghiară.

Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naționale al Cancelariei Prim-ministrului, a subliniat că, în principiu, politicile naționale nu sunt implementate la Budapesta, ci se adresează întregii națiuni. Acestea trebuie să fie prezente peste tot unde trăiesc maghiari și unde există comunități maghiare, a explicat acesta.

În domeniul politicilor naționale, crearea de rețele este deosebit de importantă în cazul mass-mediei, al întreprinderilor, pediatrilor, psihologilor și profesorilor, a declarat secretarul de stat. De asemenea, acesta a subliniat importanța rețelelor în domeniul localităților înfrățite, în cazul administrațiilor locale, al cooperării dintre bisericile istorice și la fermieri, care, în opinia sa, reprezintă cea mai mare rețea din Bazinul Carpatic. Politicianul a subliniat că aproximativ 20% dintre întreprinderile familiale maghiare de peste hotare sunt implicate în agricultură.

Árpád János Potápi a afirmat că cei care dețin pământul dețin patria, iar cei care dețin pământul dețin viitorul. Acest lucru a fost valabil nu doar cu 100 de ani în urmă, ci este valabil și în prezent și va fi valabil și peste 100 de ani, a subliniat secretarul de stat.

Trebuie să se facă tot posibilul pentru ca pământul maghiar să rămână în proprietatea maghiarilor și pentru a le oferi fermierilor maghiari cât mai mult pământ posibil, a adăugat politicianul de la Budapesta. (MTI)

Lasă un comentariu