Președinții consiliilor județene, obligați să poarte eșarfa tricoloră la ceremoniile publice

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 1.106, din 8 decembrie 2023, a fost publicată Hotărârea nr. 1.204/2023 pentru modificarea și completarea normelor privind abordarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema țării, aprobate prin HG nr. 1.157/2001.

Potrivit completării, pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare și că, pe toată durata intonării imnului național, asistența va intona imnul sau va păstra tăcerea.

Ca modificare, actul normativ prevede că președinții consiliilor județene vor fi obligați să poarte eșarfa în culorile drapelului național al României, potrivit prevederilor art. 206 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, la Ziua Națională a României, la toate solemnitățile, recepțiile și ceremoniile publice, precum și la celebrarea căsătoriilor, indiferent de locul de desfășurare a acestora.

Până acum, această obligație le revenea doar primarilor. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: tida.ro)

Lasă un comentariu