Originară din Corunca, Mureș - Cățelușa Zoe Alpinista a cucerit cel de al 37-lea vârf montan

Distribuie pe:

Cățelușa Zoe Alpinista, primul câine cu legitimație de montaniard, aparținând unui pasionat de drumeții din județul Mureș, Daniel Cheșa, a reușit în acest an să cucerească al 37-lea vârf montan, alături de stăpânul ei, fiind deja o prezență binecunoscută printre pasionații de drumeții și cățărări.

“Zoe Alpinista a fost peste tot cu mine în drumeții, are 37 de vârfuri cucerite la activ. E prima cățelușă care are legitimație de montaniard, fiind legitimată la Clubul Altitudine din Zărnești. Pe munte, de multe ori, o recunosc diferiți montaniarzi și vor să facă poze cu ea, iar Zoe se așază de parcă ar fi fotomodel. Are 9 ani, fizic nu are probleme, dar are început de cataractă și trebuie să avem grijă. E destul de friguroasă, însă are diferite geci adaptate la anotimp, geci de ploaie, are geci de ger, bocăncei de drumeție, niște bocanci speciali pentru urcat pe zăpadă, cu crampoane. Mai ales dacă e frig de -10° Celsius simte la lăbuțe și vrea în brațe”, a declarat omul de afaceri Daniel Cheșa, în vârstă de 55 de ani.

Pasionatul de drumeții și escaladări ne spune că un câine ideal pentru drumeții este de talie medie, așa cum e și Zoe Alpinista, care este din rasa caniche, fiindcă dacă este prea mic sau prea mare, pot apărea o serie de provocări dificile.

“Un câine pentru drumeții trebuie să fie de rasă de talie mijlocie. Dacă e prea mic se pierde prin iarbă, prin tufișuri, dacă e prea mare, iarăși îți creează probleme. Mai ales câinii gen ciobănesc german care aleargă după vânat. De exemplu, dacă escaladăm cu funia, o pot pune în rucsac. Ea are doar 7 kilograme și poate fi transportată ușor. În plus, nu este un câine gălăgios, latră doar dacă simte pericol”, ne-a relatat Daniel Cheșa.

Faptul că Zoe Alpinista are o pasiune deosebită pentru drumeții nu este întâmplător, întrucât stăpânul ei este atras de experiențele extreme, în special de escaladarea munților și călătoriile de explorare.

“Cuvântul liber” a publicat un material mai amplu despre aventura din acest an a lui Daniel Cheșa care a fost într-o călătorie în jurul lumii, după ce a descoperit o aplicație pe telefon, Skyscanner, prin care a găsit cele mai bune oferte de zboruri, legăturile ideale și prețurile convenabile.

În total, Cheșa a reușit să își creeze un itinerar format din 16 zboruri, cu start din Cluj-Napoca și opriri în Tel Aviv, Abu Dhabi, Mumbai, Ho Chi Minh, Tokyo, Sydney, Honolulu, Los Angeles, Bogota, Sao Paolo, Rio de Janeiro, Brasilia, Lisabona, Casablanca, Paris și altele, însumând 54.700 de kilometri parcurși. (Agerpres)

Lasă un comentariu