“Bugetul pensiilor speciale crește cu 18% în 2024; se taie bursele companiilor pentru învățământul dual”

Distribuie pe:

Președintele USR, Cătălin Drulă, precizează că în proiectul de buget pentru anul 2024 este prevăzută o creștere cu 18% a sumei destinate pentru pensii speciale.

“În loc să fie un buget al respectului față de cei care susțin această țară, este un buget al privilegiilor pentru speciali. Bugetul pensiilor speciale va ajunge la 15,7 miliarde de lei, o creștere cu 18% față de 2023. Asta, în timp ce taie bursele date de companii pentru elevii școlarizați în învățământul dual. Asta este bunăstarea promisă de PSD și PNL. Asta este stabilitatea lui Ciolacu și Ciucă. Trăiesc mai bine doar îmbuibații de partid, sinecurile cu care au capturat toate instituțiile statului, specialii susținuți de ei, baronii care își umplu portbagajele cu bani furați de la români. În rest, oamenii sunt lăsați să se descurce cum pot”, scrie liderul USR, pe Facebook.

El atrage atenția și asupra protestelor de stradă organizate în ultimele zile, arătând că preocuparea față de aceste nemulțumiri nu se regăsește în proiectul de buget.

“O țară întreagă pare că a intrat în grevă. De la grefieri la medici, de la polițiști la bibliotecari, de la consilieri de probațiune la angajații de la APIA și INS - toți sunt în stradă, cerând respect și condiții decente de munca. Este strigatul disperat în fața unui guvern surd. Cât le pasă de proteste? Vedem în bugetul pe anul 2024”, precizează Cătălin Drulă. (Agerpres)

Lasă un comentariu