Polițiștii au protestat împotriva Guvernului: “Rușine!, Rușine!”

Distribuie pe:

Ieri, aproximativ 100 de polițiști au pichetat sediul Prefecturii Mureș, protestând față de faptul că Guvernul nu arată niciun interes față de revendicările lor.

Polițiștii solicită să li se plătească ultima tranșă restantă din Legea 155/2017, deblocarea normei de hrană pentru a fi pusă la nivelul ultimei actualizări (aceasta este de 48 lei/zi în timp ce ei primesc 34 lei/zi), alocarea sumelor necesare pentru bunuri și servicii necesare reparațiilor auto, utilităților, consumabilelor etc., actualizarea normei de echipare, plata compensației de chirie la nivelul salariului de funcție în plată și nu la nivelul salariului din 2009 cum este acum, eliminarea inechităților dintre funcțiile salarizate diferit pentru aceeași muncă.

Protestatarii au înmânat prefectului Ciprian Dobre o adresă cu aceste revendicări pe care acesta o va trimite premierului Marcel Ciolacu.

Protestul sindicaliștilor din poliție a început de luni, 18 decembrie, dată din care aceștia nu mai aplică amenzi în cazul contravențiilor, ci doar avertismente. Dacă până în 24 decembrie doleanțele lor nu vor fi rezolvate, protestul va continua cu refuzul de a mai executa ore suplimentare și va culmina cu boicotarea celor 4 tipuri de alegeri din 2024 prin refuzul de a păzi secțiile de votare. Sindicaliștii de la Europol Mureș susțin că “Guvernul României nu înțelege că polițiștii și militarii nu mai acceptă să fie sacrificații de serviciu, în timp ce avem fonduri pentru orice alte cheltuieli publice”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu