Poliția Locală interzice folosirea articolelor pirotehnice

Distribuie pe:

“Cu sezonul sărbătorilor în plină desfășurare, dorim să vă amintim de regulile stricte privind utilizarea articolelor pirotehnice. Siguranța noastră și a celor din jur este prioritatea noastră, așa că vă rugăm să respectați următoarele reguli: articolele pirotehnice nu trebuie folosite între orele 24.00 și 6.00, cu excepții pentru evenimente autorizate și perioadele de sărbători naționale sau locale”, a transmis Poliția Locală a Municipiului București, miercuri, pe Facebook.

Totodată, se recomandă evitarea utilizării acestora în apropierea locuințelor: mai puțin de 50 de metri față de case cu până la patru niveluri și mai puțin de 100 de metri față de cele cu peste patru niveluri. De asemenea, trebuie respectată o distanță de cel puțin 500 de metri față de instalații electrice, depozite de combustibili și instalații de gaze. Este interzisă utilizarea în păduri și zone cu risc de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre. O altă zonă interzisă este cea din apropierea obiectivelor chimice, petrochimice și a altor locuri cu risc de incendiu sau explozie.

“Comercializarea către persoanele sub vârsta legală de 16 ani este interzisă. (...) Folosirea articolelor pirotehnice cu zgomot excesiv poate duce la amenzi și tulburarea ordinii publice. Ne dorim sărbători pline de bucurie și fericire, dar să le petrecem și în siguranță. Respectați regulile și aveți grijă de voi și de cei din jur”, a mai transmis sursa citată.

Operațiunile neautorizate, comercializarea către publicul larg a anumitor categorii de articole pirotehnice, precum și nerespectarea altor reguli constituie infracțiuni și contravenții, sancționate conform legii, a precizat Poliția Locală a Capitalei. (Agerpres)

Lasă un comentariu