CONCURSUL STUDENȚESC DE CREAȚIE JURNALISTICĂ ȘI DE MATERIALE DE RELAȚII PUBLICE

Distribuie pe:

În cadrul Zilelor UMFST Târgu Mureș, între numeroasele manifestări cultural-științifice la care au fost implicați studenții se distinge cea de-a doua ediție a Concursului de creație jurnalistică și de materiale de relații publice, desfășurat marți, 12 decembrie 2023, în sala R 33, a Facultății de Științe și Litere “Petru Maior”.

Concursul s-a desfășurat în mai multe etape, prima fiind elaborarea știrilor și a comunicatelor de presă de către studenții anului I, de la specializările “Comunicare și relații publice” (CRP) și “Comunicare și media emergente” (CME), sub directa îndrumare a lectorului univ. dr. Eugeniu Nistor, titularul cursurilor “Fundamente ale sistemului mass-media” și “Introducere în relații publice”. Apoi, din cele 43 de lucrări prezentate la concurs, juriul - constituit din: prof. univ. dr. Ana Maria Georgescu, lector univ. dr. Eugeniu Nistor și studenta din anul II CRP Vlada Nicoleta Iacubovschi (laureata premiului I la ediția din anul trecut) - a procedat la o etapă de preselecție, în urma  căreia au mai rămas în concurs 27 de lucrări, după care fiecare concurent și-a prezentat lucrarea în fața juriului și a asistenței.

În urma deliberării - cotându-se originalitatea și autenticitatea informațiilor, modul de expunere al acestora, respectarea regulilor de elaborare, corectitudinea și limpezimea exprimării, așezarea în pagină și ilustrarea evenimentelor prezentate - s-au acordat câte 3 premii la fiecare din cele două secțiuni (“Știri de presă” și “Comunicate de presă”) și 4 mențiuni, fiind premiați următorii studenți: premiul I - BEICA DINUȚA, CRP I, pentru știrea “Bookfest la Târgu Mureș” și BORDEAN MARIETA, CRP I, pentru comunicatul “Vizită la Studioul de radio din Târgu Mureș”; premiul II - CĂTANĂ LARISA, CRP I, pentru știrea “Avanpremiera filmului Libetate la Târgu Mureș” și LUCACI BIANCA, CME I, pentru comunicatul “Conferința Fake news - Fake reality. Reziliență prin gândire critică”; premiul III - TECHEREȘ ALEXANDRA NASTASIA, CRP I, pentru știrea “Peste 200 de români încearcă să plece din Fâșia Gaza” și SUCIU MARIA DANIELA, CRP I, pentru comunicatul “În Târgu Mureș s-a deschis Shopping City”; mențiuni: CHERTES IULIA MARIA, CRP I, pentru știrea “Ziua Limbii Române”, DAN RAREȘ-RADU, CME I, pentru comunicatul “Apel pentru pace și ajutor umanitar în Fâșia Gaza”, GHERGHEI AMALIA-MARIA, CRP I, pentru comunicatul “Modernizarea CFR” și COSĂU NIDIA, CRP I, pentru comunicatul “Brandul Primark a deschis cel de-al doilea magazin în România”.

Premiile au constat în diplome și cărți (donate de Societatea Scriitorilor Mureșeni și Editura “Ardealul” din Târgu Mureș”).

CRONICAR

Lasă un comentariu