La Muzeul Județean Mureș, “Costumul popular. Artă și tradiție. Colecția Beatrice Budea”

Distribuie pe:

Dr. Beatrice Budea, o pasionată colecționară târgumureșeană, deține o colecție de peste 90 de articole de port popular tradițional din diferite zone etnografice ale României: Maramureș, Țara Lăpușului, Bihor, Crișana, Hațeg, Muntenia, Oltenia, Bucovina, Neamț și Mureș. La sfârșitul anului trecut, în Palatul Toldalagi (Piața Trandafirilor 11), la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș, a avut loc vernisajul expoziției “Costumul popular. Artă și tradiție. Colecția Beatrice Budea”, ce include 40 de costume populare.

Expoziția continuă să rămână deschisă și poate fi vizitată până în luna mai. Astfel, publicul iubitor de tradiție și frumos va putea admira o selecție a celor mai reprezentative ansambluri de costume populare, o colecție deosebit de valoroasă din perspectivă etnologică, care a îmbogățit oferta muzeală din acest final de an.

Mai multe detalii despre impresionanta colecție pot fi obținute accesând https://beatricebudea.com/, unde vor fi săptămânal imagini și clipuri.

B.V.B.

Lasă un comentariu