S-a aflat câștigătorul licitației pentru construirea Centurii de ocolire a Reghinului

Distribuie pe:

Miercuri s-a aflat câștigătorul licitației, lansată de Primăria Reghin, pentru construirea Centurii de ocolire a municipiului Reghin. Este vorba despre asocierea DIMEX-2000 COMPANY (liderul asocierii),CML.RO S.R.L.,OPR ASFALT,OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS,SC EXPLAN SRL. Societatea Dimex - 2000 lucrează și pe șantierul legăturii dintre Autostrada A3 și Tureni.

Conform activistului pe probleme de infrastructură, târgumureșeanul Kodok Márton, ar trebui să fim deocamdată rezervați pentru că sunt șanse foarte mari ca să existe contestații.

“Problema este ca celelalte oferte au fost declarate neconforme. Au fost depuse trei contestați și riscul ca să se găsească ceva neconform la singura ofertă validă poate duce la anularea licitației. Anularea ar pica cel mai rău, ar induce întârzieride 2-3 ani. Să vedem, până la urmă, ce se va decide în urma contestațiilor. Avem, totuși, o ofertă înițială validă”, a comentat Kodok Márton.

Ceilalți ofertanți au fost:

1. Ofertant unic : Automagistral-Pivden;

2. Asociere : DIMEX-2000 COMPANY (lider de asociere),CML.RO S.R.L.,OPR ASFALT,OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS,SC EXPLAN SRL;

3. Asociere : STRABAG (lider de asociere), ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ;

4. Asociere : GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. (lider de asociere),TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A.,BOG'ART;

5. Asociere : FRASINUL (lider de asociere), PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L.;

6. Asociere : SC FAR FOUNDATION SRL (Leader), ROSTDORSTROY.

“Până azi, cei de la Geiger, Frasinul și Automagistral au depus contestații. Vor urma câteva săptămâni sau luni bune până vedem cum se analizează contestațiile. După cum am citit din contestații, caietul de sarcini și clarificările nu au fost calitative și de aici și ofertele respinse pe bandă rulantă”, a mai spus activistul pe probleme de infrastructură.

Centura municipiului Reghin care va acea aproximativ 12 kilometri, pornește de la sensul giratoriu dinspre Breaza și ajunge până la DN 15 - la ieșirea din Reghin spre Suseni (exact la tabla de ieșire din oraș). Sunt prevăzute două poduri peste râul Mureș și un pod peste râul Gurghiu, o trecere peste calea ferată, sensuri giratorii, benzi de coborâre pe DN 15 - prevăzute lângă benzinăria RomPetrol (ieșirea din Reghin spre Petelea). Valoarea estimată a contractului: 495.647.076,37 lei fără TVA. Durata de realizare: 48 de luni, din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Finanțarea va fi asigurată prin POT (Programul Operațional Transporturi 2021-2027). (D.B.)

Dragoș Bardoși

(Sursa foto: Primăria Reghin)

Lasă un comentariu