Prelevare multi-organ și țesut, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Distribuie pe:

În cursul zilei de vineri, 12 ianuarie 2024, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureș, București și Cluj au prelevat ficatul, rinichii și os-tendon de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, internat în Secția Clinică ATI, în urma unui abces cerebral.

Ficatul prelevat a fost trimis la București, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, iar țesutul osteo-tendinos a fost trimis la Banca de țesut Colentina București.

Intervențiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată dr. Guenadyi Vatachki - directorul Agenției Naționale de Transplant, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Tudor Moisoiu, iar echipa de medici din cadrul Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de dr. Fodor Pal (dr. Cernit Virgiliu, dr. Laszlo Orsolya, dr. Dacher Daniel, dr. Szabo Alpar, as. Bîndilă Gabriela și infirmier Moldovan Horațiu) au prelevat os-tendon.

Echipa Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru declararea și menținerea donatorului, coordonată de dr. Mihai Morariu, a fost formată din dr. Săplăcan Irina, dr. Hațegan Valeriu, as. Olescher Mădălina, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca și coordonatorul regional dr. Oana Pitea.

Mulțumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o șansă la viață pentru alți oameni, precum și echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism și munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar și alți pacienți să primească șansă la o viață mai bună.

Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Prelevarea realizată este prima din anul 2024 din cadrul Spitalului Clinic Județean de UrgențăTârgu Mureș.

Biroul de presă

Lasă un comentariu