Corectarea digitalizată va fi introdusă în acest an la toate examenele naționale

Distribuie pe:

Ministrul Educației afirmă că începând din acest an va fi introdusă corectarea digitalizată la toate examenele naționale, dar și la simulările pe care elevii le fac în vederea susținerii acestor examene.

Decizia este luată în contextul în care “majoritatea covârșitoare” a profesorilor care a corectat la sesiunea din toamnă a bacalaureatului de anul trecut, când corectarea s-a făcut digitalizat, au arătat că sistemul are numeroase beneficii.

Ministrul Educației anunță că, după ce pentru prima dată lucrările au fost corectate digitalizat, în România, la sesiunea din toamna trecută a examenului de bacalaureat, profesorii corectori s-au arătat în majoritate, în favoarea acestui tip de corectare.”Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporție covârșitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă. Se elimină greșelile datorare oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notați anumiți itemi, face automat adunările, și există și posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naționale, inclusiv la simulări în anul acesta”, le-a spus Deca directorilor de școli din Prahova, potrivit News.ro.

El le-a cerut acestora să transmită “ce nu merge” la acest sistem, pentru a-l putea îmbunătăți din timp.

Lasă un comentariu