Starea de sănătate a lui Alain Delon, evaluată din nou

Distribuie pe:

O evaluare a stării de sănătate a lui Alain Delon a fost efectuată sâmbătă, au anunțat avocații celebrului actor francez și ai fiului său, Anthony, fără a fi însă de acord cu privire la concluziile care urmează să fie extrase din aceasta.

Cei trei copii ai starului se contrazic pe tema stării de sănătate a tatălui lor, slăbit după un accident vascular cerebral suferit în 2019.

Potrivit avocaților, această evaluare a fost efectuată la domiciliul actorului, în vârstă de 88 de ani, din Douchy (centrul Franței), fapt neconfirmat de parchetul din Montargis.

Pentru Christophe Ayela, care afirmă că îl reprezintă pe Alain Delon - fapt contestat de o parte a familiei -, care a reprezentat-o anterior pe fiica actorului, Anouchka, evaluarea dovedește că discernământul actorului nu este “în niciun caz afectat”.

Pe de altă parte, Laurence Bedossa, avocata lui Anthony, care afirmă de asemenea că îl apără pe tatăl său - ceea ce este de asemenea contestat -, a criticat corectitudinea evaluării. “Se poate pune sub semnul întrebării evaluarea făcută de un medic generalist care nu pare a fi un expert în fața Curții de Apel din Orleans, jurisdicție de care depinde tribunalul din Montargis”, a argumentat ea într-un comunicat, citat de Agerpres.

În plus, această procedură a fost efectuată “în prezența Anouchkăi Delon, procedură care nu respectă normele privind evaluările, potrivit cărora medicul trebuie să fie singur cu persoana în cauză”, a insistat ea.

Aceste critici nu vizează decât “să alimenteze polemica”, a declarat Ayela în propriul comunicat. Alain Delon “a dorit ca doar Anouchka Delon să participe la acest examen medical, lucru pe care cei doi frați ai săi l-au acceptat fără a manifesta nici cea mai mică opoziție”, a scris el.

“În timpul acestei vizite, Alain Delon a răspuns întrebărilor medicului expert, confirmând astfel că discernământul său nu a fost în niciun fel afectat, contrar acuzațiilor calomnioase care i-au fost aduse în mass-media”, a continuat el.

Joi, procurorul din Montargis anunțase că a sesizat “un medic calificat (...) pentru a evalua situația lui Alain Delon”, precizând că această procedură nu va face obiectul “niciunei alte comunicări”.

Fiii lui Alain Delon, Anthony, 59 de ani, și Alain-Fabien, 29 de ani, cred că actorul este manipulat de sora lor, Anouchka, în vârstă de 33 de ani, care le-ar fi ținut secretă starea de sănătate a tatălui lor. Anthony o acuză pe Anouchka că vrea să-l mute din Franța în Elveția pentru a evita să plătească un impozit prea mare pe moștenire.

Anouchka, la rândul său, își învinovățește frații că au pus în pericol viața actorului și susține că a intenționat să își ducă tatăl în Elveția pentru ca el să continue să fie tratat acolo.

Lasă un comentariu