Guvernul a majorat salariile directorilor de școală cu 36%

Distribuie pe:

Executivul a aprobat o hotărâre de guvern, care stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere, pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat că sunt eliminate inechitățile salariale privind funcțiile didactice de conducere, respectiv director, director adjunct, contabil șef, secretar șef cu nivel de studii superioare.

Astfel, pentru directori și directorii adjuncți, față de decembrie 2023, creșterea medie totală va fi de 36%, la care se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% și, după caz, poate fi acordată și gradația de merit în valoare de 25%.

“Principiul stabilit pentru funcțiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcții să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuție cu dirigenție”, a precizat Mihai Constantin, la finalul ședinței de joi a Guvernului.

La rândul său, ministrul Educației, Ligia Deca, spune că un director de școală va avea un salariu de bază brut de aproximativ 11.000 de lei, față de aproximativ 8.500 de lei, cât avea în decembrie 2023.

“Reglăm, așa cum am spus, inechitățile salariale - directorii, directorii adjuncți, contabilii-șefi și secretarii-șefi din școli au, din această lună, un salariu cu 30% mai mare, în medie. Un director de școală va avea, de exemplu, un salariu de bază brut de aproximativ 11.000 de lei, față de aproximativ 8.500 de lei, cât avea în decembrie 2023”, a explicat Deca, citată de News.ro. Ea a menționat că în luna iunie va urma o nouă creștere, de aproximativ 6%.

“Creșterea totală până în iunie 2024 va fi de peste 36%, în medie”, a susținut ministrul Educației.

Lasă un comentariu