În câteva zile, Azomureș reîncepe producția de îngrășăminte!

Distribuie pe:

Conform publicației profit.ro, care citează o declarație a directorului general al Transgaz, Ion Sterian, făcută în cadrul conferinței organizată de revista Income Magazine, Azomureș se va redeschide zilele următoare. “Anunțul a fost făcut de directorul general al Transgaz, în contextul în care combinatul este și cel mai mare consumator de gaze din România”, precizează profit.ro. Azomureș s-a închis la începutul lunii decembrie, în special din cauza prețului mare al gazelor.

“Dau o veste bună. De ieri, Azomureș a început să încarce instalația numărul 1 de amoniac, care va începe să producă îngrășăminte chimice, necesare pentru economia românească. Deci sperăm să repornească și instalația nr. 2, ceea ce înseamnă (funcționarea combinatului la - n.r.) capacitatea maximă”, a spus Sterian.

El a precizat că doar instalația numărul 1 de producție a amoniacului consumă 1,4 milioane de metri cubi pe zi. Spre comparație, consumul total de gaze al țării este, astăzi, 54,7 milioane de metri cubi/zi. “De mâine-poimâne încep producția”, a completat reprezentantul Transgaz. Azomureș este cel mai mare producător de îngrășăminte chimice și consumator industrial de gaze naturale din România și cel mai important și apreciat furnizor de îngrășăminte pentru fermierii români.

Ieri, la ora închiderii ediției, conducerea Azomureș se afla într-o ședință. Reprezentanții Azomureș nu au făcut declarații, însă sursele noastre oficiale au confirmat că producția va fi reluată. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu