Florin Crăciun va fi managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș până în 2028

Distribuie pe:

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș va fi condus, timp de patru ani, până în 2028, de economistul Florin Crăciun. Acesta a obținut mandatul de manager al spitalului în urma concursului care s-a încheiat luni, 22 ianuarie. Din 6 noiembrie 2023 și până la începutul acestei săptămâni, Florin Cărciun a ocupat acest post ca și manager interimar. Timp de șapte ani, până în 2021, el a ocupat postul de director financiar al SCJU Târgu Mureș, iar din 2021 și până în noiembrie 2023, el a fost directorul economic al Primăriei Municipiului Târgu Mureș. El a mai fost director de sucursală al unei bănci comerciale din Târgu Mureș și vicepreședinte pe plan național al aceleiași bănci, precum și director economic la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Mureș.

SCJU Târgu Mureș funcționează în subordinea Ministerului Sănătății și este unul dintre cele mai performante spitale clinice de urgență din țară, unde complexitatea cazurilor tratate este foarte mare. Spitalul are 1.089 de paturi și aproape 4.500 de angajați, fiind cel mai mare angajator din județul nostru.

La concursul pentru ocuparea postului de manager, Florin Crăciun a avut de prezentat și un proiect de management. Documentul prezentat de el privește “Îmbunătățirea performanțelor clinice și financiare ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru perioada 2024-2028”. Proiectul a fost evaluat cu nota 9,08, nota finală a concursului fiind 9,31. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu