Pandora, cel mai mare producător de bijuterii din lume, nu mai folosește aur și argint minier

Distribuie pe:

Pandora, cel mai mare producător de bijuterii din lume după cantitatea de produse vândute, a încetat să mai folosească argint și aur obținute prin noi extracții miniere și utilizează de acum doar metale prețioase reciclate, care necesită mai puțină energie pentru a fi fabricate, informează Reuters, preluat de Agerpres

Compania daneză, cunoscută pentru brățările sale comercializate cu prețuri cuprinse între 65 de dolari și 95 de dolari, cumpără aproximativ 340 de tone de argint și o tonă de aur în fiecare an. Lanțul său de aprovizionare a generat 264.224 tone de CO2 în 2022, potrivit raportului său anual.

Utilizarea de metale reciclate, în loc de metale nou extrase, reduce emisiile indirecte de CO2 ale Pandora cu aproximativ 58.000 de tone pe an, a declarat Mads Twomey-Madsen, vicepreședintele său senior pentru comunicare și sustenabilitate.

Lanțurile de aprovizionare cu metale reciclate prezintă riscuri, deoarece aurul furat poate fi vândut ca metal vechi pentru a fi reciclat și este dificil de dovedit originea metalelor odată ce acestea sunt topite.

Pentru a diminua riscurile, Pandora folosește un lanț de custodie standard dezvoltat de Consiliul pentru Bijuterii Responsabile (RJC). Acest standard, de exemplu, exclude monedele de aur și lingourile de aur ca sursă de aur reciclat.

Pandora, care a anunțat că a ajuns la 100% argint și aur reciclat în decembrie 2023, investește aproximativ 10 milioane de dolari pe an în această schimbare, un cost pe care îl va absorbi în loc să îl transfere consumatorilor prin creșteri de prețuri, a declarat Mads Twomey-Madsen.

Pandora le cere furnizorilor săi să fie evaluați în raport cu standardul RJC de către auditori independenți, inclusiv să documenteze sursa de argint reciclat. Ca parte a tranziției, furnizorii Pandora au trebuit să separe metalele reciclate certificate de cele necertificate, a precizat Mads Twomey-Madsen.

Compania Pandora, care a vândut 103 milioane de obiecte de bijuterie în 2022, produce bijuterii în două fabrici din Thailanda și construiește încă o fabrică în Vietnam. Rivali ai săi precum Monica Vinader și Missoma își fac reclamă afirmând că folosesc, de asemenea, argint și aur reciclat în procent de 100%.

Rafinăriile de metale reciclează argintul din catalizatori industriali, aparate cu raze X, echipamente electronice și argintărie veche. Ele obțin aurul reciclat din deșeurile de fabricație a bijuteriilor și din bijuterii vechi.

(Sursa foto: Pandora/Facebook)

Lasă un comentariu