Propunere: Școala să fie de la 9 la 17, în corespondență cu timpul de lucru al părintelui. Pro sau Contra?

Distribuie pe:

De la ora 9 la ora 17, copilul ar trebui să fie la școală, în corespondență cu timpul de lucru al părintelui, iar accentul să fie pus pe educație, cunoaștere, cu oferirea unei mese calde.

Propunerea pentru extinderea duratei școlare a venit de la Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România, prezentă, alături de profesorul Marcel Bartic, la dezbaterea despre educație organizată de spotmedia.ro.

“De la 9 la 17, copilul ar trebui să fie la școală, în corespondență cu timpul de lucru al părintelui, să se extindă durata școlară.

Țin foarte mult la această idee de extindere a programului școlar. De fapt, școala să fie mult mai întinsă ca ore și să ofere mult mai multă cunoaștere, dar și o masă sănătoasă, pentru că este importantă pentru mulți copii.

Școala după școală, într-adevăr, trebuie să fie un serviciu public acordat copiilor, care să vină în completarea cunoașterii lor de la școală, pentru că se uită că mulți copii nu au părinții lângă ei. Sunt, din analiza noastră, peste jumătate de milion de copii care în ultimul an au avut un părinte sau pe amândoi plecați în străinătate să muncească. Școala trebuie să fie un izvor din care copilul să ia tot ce are nevoie pentru viața lui.

Este important ca programele acestea de tip Școală după școală să nu graviteze numai în jurul mesei. Sigur, copilul trebuie să mănânce, pentru că știm că avem mulți copii care nu mănâncă cum trebuie, dar e clar că trebuie să avem cursuri de pregătire remedială gratuite pentru copii.

Nu s-au făcut, s-a promis că după pandemie, după ce s-au închis școlile, să fie cursuri remediale. Au fost făcute subțire și de către cine trebuia, ca să ia niște bani în plus”, a spus Gabriela Alexandrescu.

Lasă un comentariu