Dosar penal în cazul incidentului din Nazna, unde a căzut capota unui avion

Distribuie pe:

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a anunțat, miercuri, că a fost deschis un dosar penal referitor la incidentul înregistrat marți după-amiază în localitatea Nazna, unde a căzut o capotă de la motorul unui avion de agrement aflat în zbor.

“În data de 6 februarie 2024, având în vedere evenimentul aviatic semnalat prin 112, la ora 15.23, în localitatea Nazna, județul Mureș, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș împreună cu organele de cercetare penală din cadrul IPJ Mureș s-au deplasat la fața locului. În curtea imobilului în care funcționează o societate comercială a fost identificată capota motorului unei aeronave de agrement tip Socata 892 MS 150A. În aeronavă s-au aflat două persoane, pilotul a reușit să controleze aeronava și să aterizeze în siguranță la Aeroclubul Târgu Mureș. Nu au existat victime”, precizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, într-un comunicat de presă.

Ca urmare, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a fost înregistrat un dosar penal. “În cauză se fac cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 112 din Legea nr. 21/2020 privind Codul Aerian”, precizează sursa citată.

Articolul 112 din Legea nr. 20/2020 prevede că încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu prevăzute de actele normative cu putere de lege sau neîndeplinirea acestora, dacă fapta a pus în pericol siguranța unei aeronave în zbor și prin aceasta s-a cauzat o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 7 ani și interzicerea unor drepturi. (Agerpres)

Lasă un comentariu