Rugby: România - Belgia, pe Arcul de Triumf

Distribuie pe:

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, pentru AGERPRES, că meciul naționalei României cu Belgia, din cadrul Rugby Europe Championship 2024, se va disputa pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, pentru care se va plăti aceeași chirie de 2.500 de euro, ca și anul trecut, în baza unui ordin de ministru.

“Meciul cu Belgia se va juca pe Arcul de Triumf, la aceiași parametri, așa cum am jucat anul trecut, și acum doi ani. Nu putem să schimbăm parametrii, pentru că e vorba despre o federație sportivă națională și un complex sportiv național. Sunt niște stipulări clare în ordinele de miniștri, care trebuie respectate, pentru federațiile sportive naționale care au loturi în pregătire. Complexurile sportive naționale de aia sunt subvenționate de stat, pentru a veni în sprijinul sportului românesc, nu sunt SRL-uri. Ele fac venituri proprii în momentul în care nicio națională nu își desfășoară activitatea acolo. Deci vom plăti 2.500 de euro cu TVA”, a declarat Petrache.

Oficialul FRR a precizat că în cazul în care ar fi plătit chirie de 25.000 de euro pentru un meci, cât solicitase directorul Complexului Național Sportiv “Arcul de Triumf”, Radu Popa, federația ar fi cheltuit jumătate din bugetul pe acest an, doar pentru ca “stejarii” să folosească arena din București.

“Am vorbit ieri cu doamna Lipă (președinta Agenției Naționale pentru Sport, n. red.) și mi-a spus că rămânem pe aceiași parametri, să ne vedem de treabă, de Campionatul European. Eu am spus că nu îmi permit să dau 25.000 de euro undeva unde nu e normal să plătim o asemenea sumă. Păi suma asta costă un stagiu de pregătire. Și dacă aș plăti suma asta pentru 13 meciuri ar însemna ca jumătate din buget să se ducă pe chirie... Și la o instituție care ține de ANS, care plătește tot ce ține de întreținerea bazei, și apoi plătește și federația din banii pe care îi primește de la ANS”, a mai spus Petrache.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, afirmase la începutul lunii februarie că va merge în audiență la premierul României, Marcel Ciolacu, după ce directorul Complexului Național Sportiv Arcul de Triumf, Radu Popa, a solicitat o chirie de 25.000 de euro pentru un meci al echipei naționale a României.

Stadionul Arcul de Triumf a fost modernizat de Compania Națională de Investiții în 2020, ulterior fiind trecut în administrarea Ministerului Sportului. Înainte de cedarea sa către CNI pentru demolare și construcție, administrarea arenei sportive era făcută de Federația Română de Rugby, care s-a arătat în mai multe rânduri nemulțumită de trecerea stadionului la minister. FRR a acuzat în mai multe rânduri Ministerul Sportului că încearcă să “naționalizeze” Stadionul Arcul de Triumf, după ce acesta a fost construit de Compania Națională de Investiții.

Echipa națională a României întâlnește, la 10 februarie, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, selecționata Belgiei, în cel de-al doilea său meci din cadrul Rugby Europe Championship 2024. România se află în Grupa B și în primul său meci a învins Polonia cu 20-8, în deplasare.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu