CALENDARUL MECIURILOR DIN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ, DAT PESTE CAP DE TESTĂRILE POZITIVE DIN LOTURILE ECHIPELOR

Distribuie pe:

EHF are dificultăți, în fiecare săptămână, cu reprogramarea partidelor din Liga Campionilor la feminin, din cauza testărilor pozitive din loturile echipelor. Au fost afectate și reprezentantele României, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea. EHF a anunțat noi reprogramări în programul grupelor LC, iar echipele românești vor juca după cum urmează: SCM Rm. Vâlcea - Buducnost, amânat din etapa a 7-a, în 20 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea - Borussia, amânat din etapa a 6-a, în 9 februarie, CSM București - SG BBM Bietigheim, amânat din etapa a 9-a, în 30 ianuarie. SCM Râmnicu mai are de jucat și returul cu Borussia, a cărui dată nu a fost încă stabilită (inițial era programat în etapa a 9-a, în 22 noiembrie 2020), dar și partida cu Podravka, din etapa a 4-a (11 octombrie), aflată în aceeași situație, adică neprogramată momentan. Multe alte partide sunt amânate din ambele grupe ale competiției. În grupa A, după 9 meciuri jucate, CSM București se află pe locul 2, cu 11 puncte, iar în grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea are șase eșecuri, niciun punct, pe ultimul loc. La finalul acestei săptămâni, conform calendarului oficial, vor avea loc partide contând pentru etapa a 11-a în ambele grupe.

 

FRH L-A DEMIS PE BURCEA! FAVORIT SĂ-I IA LOCUL: ADI VASILE!

Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal a decis, prin vot secret, demiterea selecționerului Bogdan Burcea. Membrii comisiei au înaintat și o listă de înlocuitori, în fruntea ei fiind antrenorul lui CSM București: Adi Vasile. După un Campionat European foarte slab pentru “tricolore”, marți a venit momentul deciziilor, iar voturile celor 19 persoane din Comisia Tehnică a FRH nu i-au fost favorabile lui Bogdan Burcea. “S-a dorit să se găsească soluții pentru apropierea naționalei de Olimpiadă. Ședința s-a făcut azi, pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece și să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul național, 12 voturi au fost împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului și 2 anulate”, a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. Pentru locul lui Burcea, principalul favorit este tehnicianul de la CSM București, Adi Vasile, care în decembrie și-a terminat contractul cu naționala Muntenegrului. “Au fost nominalizați opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru, în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea și apoi, la egalitate, domnul Pașca și Roșca. Dacă eșuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, și tot așa”, a continut Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. Varianta unui antrenor care conduce în paralel și prima reprezentativă, și un club, nu este deloc îmbrățișată de șeful FRH. “Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică așa au hotărât, așa se va face. Până la finalul săptămânii, sper să ajung la un acord cu un antrenor, pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie și tot ce este nevoie pentru a fi pregătiți de turneul olimpic”, a mărturisit Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. Turneul preolimpic bate la ușă, iar până în martie noul selecționer trebuie să rezolve toate problemele de la echipă. “Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puține într-un timp atât de scurt “, a încheiat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. Președintele FRH, Alexandru Dedu, și secretarul general Cristina Vărzaru, nu au avut drept de vot.

 

TĂTĂRUȘANU, NUMIT EROUL LUI MILAN” DUPĂ CE A APĂRAT UN PENALTY ÎN JOCUL CU TORINO

Ciprian Tătărușanu a fost numit erou de presa italiană, după ce a apărat un penalty pentru AC Milan, în meciul cu Torino, și și-a ajutat echipa să se califice în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Publicația Calciomercato l-a numit, pe portarul român, “eroul serii” și i-a acordat una dintre cele mai mari note dintre toți jucătorii Milanului, 6.5. Doar Kalulu și Calabria au luat 7. “Tătărușanu, 6,5: erou pentru o seară. Portarul român are satisfacția apărării unui penalty al lui Rincon. De asemenea, s-a descurcat bine și în timpul regulamentar de joc, la o intervenție în fața lui Gojak”, notează sursa citată. AC Milan s-a calificat în sferturile Cupei Italiei, mulțumită lui Tătărușanu. Diogo Dalot și Brahim Diaz au ratat cele mai mari ocazii pentru Milan, iar Tătărușanu l-a blocat pe Gojak. S-a ajuns în prelungiri, unde Tătărușanu s-a remarcat din nou și a intervenit sigur la execuția lui Andrea Belotti. La loviturile de departajare, Belotti a executat primul, reușind să-l învingă pe Tătărușanu. Românul a respins însă șutul lui Tomas Rincon, moment care s-a dovedit decisiv, iar Milan s-a calificat în sferturi.

Reacția modestă a lui Tărărușanu

Aflat abia la a patra apariție în poarta Milanului, Tătărușanu a apărat foarte bine, dar declarația sa a fost una modestă. Nu și-a arogat mari merite pentru asta, ci a spus că jucătorii care evoluează mai puțin sunt gata să dea totul pentru echipă. “Un eveniment mare și o victorie importantă după un meci foarte lung și dificil. Am învins, pentru că am crezut că vom învinge. Când o echipă practică un astfel de joc bun, asta înseamnă că are un grup bun, iar cei care joacă mai puțin, cum este și cazul meu, sau vin de pe banca de rezerve, dau totul pentru echipă și asta s-a văzut”, a declarat Tătărușanu pentru Milan TV.

 

FOSTUL PREȘEDINTE AL FIFA, JOSEPH BLATTER, A FOST SPITALIZAT! ARE NEVOIE DE TIMP ȘI LINIȘTE”

Fostul președinte al FIFA, Joseph Blatter, a fost spitalizat, a anunțat cotidianul Blick, fără a preciza motivul internării acestuia. Potrivit sursei citate, Blatter, în vârstă de 84 de ani, este în stare destul de gravă, dar viața lui nu este în pericol. “Tatăl meu este la spital. Este tot mai bine în fiecare zi. Dar are nevoie de timp și liniște”, a declarat fiica lui Blatter, Corinne Blatter Andenmatten. Motivele spitalizării și data la care a fost internat nu se cunosc. “În numele familiei mele, cer respect pentru viața noastră privată”, a mai spus fiica fostului președinte al FIFA, care a demisionat din funcție în 2015.

 

DUPĂ CEHIA, SUA S-A RETRAS ȘI EA DE LA CM DE HANDBAL MASCULIN, DIN CAUZA CAZURILOR DE INFECTARE CU SARS-COV-2

SUA este a doua echipă care se retrage de la Campionatul Mondial de handbal masculin, din Egipt, după Cehia, tot din cauza numeroaselor cazuri de infectare cu noul coronavirus din lot. SUA a fost înlocuită de Elveția, locul 16 la ultima ediție a Campionatului European, care va evolua în Grupa E, alături de Austria, Norvegia și Franța. Cehia fusese deja înlocuită de Macedonia de Nord, locul 15 la CE, care va juca în Grupa G, alături de Suedia, Egipt și Chile. Cehii erau în țara lor, când federația a decis să nu se mai facă deplasarea în Egipt, după ce au fost înregistrate 12 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor și două în cadrul staff-ului tehnic. În schimb, americanii erau în Danemarca, unde s-au pregătit înaintea turneului final. Selecționerul SUA, Robert Hedin, a anunțat 18 cazuri pozitive în lot. Olanda, Muntenegru, Ucraina și Serbia sunt pe lista de așteptare, în cazul în care vor mai exista retrageri din competiție. Campionatul Mondial din Egipt debutează, miercuri, având 32 de echipe la start, pentru prima dată în istorie. Competiția se va derula în patru orașe, fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. România nu se află printre participante.

 

PANATHINAIKOS, O NOUĂ VICTORIE CU BÖLÖNI PE BANCĂ

Echipa antrenată de Ladislau Bölöni, Panathinaikos, a învins AEL Larissa, scor 2-0, în campionatul Greciei. Carlitos Lopez a deschis scorul pentru Panathinaikos, în minutul 36, iar Emmanouilidis a închis tabela în prelungiri. În urma acestui rezultat, Panathinaikos se menține pe locul 5, cu 25 de puncte. Steliano Filip a fost integralist pentru AEL Larissa, în meciul cu Panathinaikos. Pentru echipa lui Ladislau Bölöni a fost al doilea succes la rând în campionat. În etapa următoare, Panathinaikos va înfrunta Aris, în deplasare.

 

CUPA ROMÂNIEI: TOATE DUELURILE TRASE LA SORȚI PENTRU OPTIMILE COMPETIȚIEI

Marți, 12 ianuarie 2021, de la ora 12.00, Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României. Iată duelurile rezultate în urma acestei trageri la sorți: Universitatea Cluj - UTA Arad, Viitorul Pandurii - Gaz Metan Mediaș, Dunărea Călărași - Turris-Oltul Turnu Măgurele, ASU Politehnica Timișoara - Astra, FC Petrolul Ploiești - CSM Politehnica Iași, AFC Farul Constanța - Chindia Târgoviște, Dinamo - FCSB, FC Botoșani - Universitatea Craiova.

 

 

Lasă un comentariu