Cea mai “nobilă artă” a guvernanților noștri e să-i facă pe români tot mai săraci și nefericiți!

Distribuie pe:

Omul de afaceri, simbolul inovației și imaginației în istoria Relațiilor Publice, PT BARNUM (1810-1891), a spus: “Cea mai nobilă artă e să-i faci pe ceilalți fericiți”.

Aceste cuvinte memorabile ar trebui să fie sfinte și acum pentru guvernanții și oamenii de afaceri din zilele noastre, care promit doar în campaniile electorale “lapte și miere” electoratului pentru a-i vota, a le da puterea. După ce au obținut-o, jurând cu mâna pe Biblie că vor face totul în activitatea lor pentru binele poporului și a țării. După acel moment “uită” totul, singurul gând și singura preocupare este de a se înfrupta din banii publici încasați fără milă din sutele de taxe și impozite impuse a fi plătite tocmai de cei care le-au dat votul, crezându-i că se vor ține de cuvânt așa cum le-au promis în campaniile electorale, oferindu-le minciuni și dispreț, sărăcie și mai cumplită decât au trăit-o sub toate guvernările perindate la putere în ultimi 35 de ani, trecuți de la acea mârșavă lovitură de stat, dată cu sprijinul puterilor străine stăpâne al capitalului (bani) mondial, mințindu-i pe români că le oferă libertatea de a se plimba prin lumea occidentală dacă scapă de tiranul Ceaușescu, mai ales cu ajutorul lui Gorbaciov, care a vândut pentru “un pumn de arginți” țările aflate sub dominația U.R.S.S.

Da, românii de rând au libertatea de a părăsi România, pentru a scăpa de sărăcie, cu gândul că, în occident, vor câștiga mai bine. Ceea ce s-a și întâmplat. Circa 5 milioane de persoane au plecat (nu se cunoaște exact câte se află în străinătate) să muncească pentru firme străine din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Canada, Australia, Austria, în Emiratele Arabe bogate, țările nordice și chiar în Turcia etc.

Forța de muncă de înaltă calificare obținută în timpul regimului trecut și după, creează plus valoare în statele amintite și în altele, în timp ce în România vin să lucreze pakistanezi, afgani, chinezi, bengalezi și din alte țări mai sărace decât țara noastră, pe salariul minim pe economie, chiar și mai puțin, însă mai bun decât la ei acasă.

De când cu războiul din Ucraina ne-au “invadat” ucrainenii, care sunt tratați de guvernul nostru cu mult mai bine decât românii, din toate punctele de vedere, chiar dacă nu se ocupă decât de bișniță și furturi, spre deosebire de pensionarii noștri, care au construit România industrială, agricolă și locuințele în care și în prezent trăiesc milioane de oameni.

Guvernul actual îi cheamă acasă pe românii plecați să lucreze în străinătate. De ce ar veni dacă nu li se oferă un loc de muncă sigur (nu la firmele multi-naționale) și plătiți bine, conform cu pregătirea profesională și cu rezultatele pe care le realizează.

De unde să plătească Guvernul de coaliție munca la valoarea ei, celor ce s-ar întoarce acasă, când se menține la putere numai cu ajutorul împrumuturilor de multe miliarde de euro (deficitul bugetar depășește 200 miliarde de euro) și din majorarea taxelor și impozitelor peste noapte, exemplu fiind Ordonanța “trenulețul” dată în decembrie 2023, în ajunul sărbătorilor, prin care a dat lovitura de grație mediului de afaceri, și mai ales societăților mici și mijlocii, cărora le-a mărit impozitul pe venit de la 1% la 3%.

De unde bani să mărească salariile și pensiile, cifra la investiții, când industria și agricultura au fost distruse în urma privatizărilor frauduloase și vinderea bogățiilor naturale, exemplu gazul metan, unitățile de producere a energiei electrice, pe care acum le importăm prin intermediul bișnițarilor care, cu toată protecția Guvernului, facturile sunt de cel puțin trei ori mai mari decât cele din Germania; alimentele se importă în proporție de 70-80%, din cauza distrugerii agriculturii românești etc.

Mai nou vindem la străini pământul, 3 milioane de ha, și pădurile datorită legislației permisive, exemplu Romsilva a rămas doar cu paza pădurilor, iar administrarea și managementul acestora s-au acordat firmei austriece care exploatează și exportă lemnul în Austria și în alte țări, firmă acuzată și în trecut de furtul direct sau indirect a milioane de metri cubi de foioase și rășinoase.

Au mai rămas de vândut hidrocentralele încât România a devenit o colonie condusă de Uniunea Europeană și de SUA, care ne obligă să cumpărăm armament modern, în valoare de sute de miliarde de dolari (nici cel plătit nu s-a livrat), să ne pregătim de război pentru că Rusia-Putin ne va ataca peste vreo 5-10 ani.

Întrebarea pentru Guvern: de unde bani pentru construirea de spitale (de mult promise), școli, autostrăzi, modernizarea structurii CFR (trenurile noastre circulă și acum cu 60km/h), asigurarea de medicamente care lipsesc din farmacii, cu toate că s-au scumpit de patru ori față de lunile trecute etc.

În concluzie, români: votați-i tot pe cei aflați acum la putere, cum ați procedat până acum de repetate ori, care în prezent sunt preocupați (se ceartă) cum să comaseze alegerile, nu să facă ceva pentru a reduce sărăcia în care trăiți, ce a devenit insuportabilă. Votați-i, dați-le puterea tot mincinoșilor și pungașilor care s-au rotit la guvernare, tot ei, de 35 de ani, și acordați-le din nou votul că vor face totul ca ei să devină și mai bogați, iar dumneavoastră, și mai săraci și mai umiliți!

Ioan Husar

Lasă un comentariu