Putin: Biden este mai previzibil pentru Moscova decât Trump

Distribuie pe:

Președintele rus Vladimir Putin a dat asigurări miercuri că omologul său american, Joe Biden, este mai “previzibil” pentru Moscova decât rivalul său, Donald Trump, dar a menționat că Moscova este pregătită să “lucreze” cu câștigătorul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, oricine ar fi el, relatează AFP.

Întrebat de un jurnalist care președinte ar fi mai bun pentru Rusia, Putin a răspuns: “Biden este o persoană mai experimentată. Este previzibil, este un politician cu experiență”.

Președintele rus a refuzat însă să comenteze dezbaterile din Statele Unite privind vârsta președintelui Biden.

“Când l-am întâlnit pe Biden în Elveția, acum trei ani, este adevărat, se vorbea deja despre incapacitatea lui, dar nu am observat nimic de acest gen”, a spus el. “Ceea ce trebuie să examinăm este poziția politică și poziția actualei administrații (americane) este extrem de nefastă și greșită”, a adăugat Putin. Moscova “va lucra cu orice lider american în care poporul american va avea încredere”, a afirmat, de asemenea, președintele rus.

Campania prezidențială din Statele Unite a fost zguduită săptămâna trecută de comentariile devastatoare ale unui magistrat despre memoria președintelui american, în vârsta de 81 de ani. Această observație a fost respinsă de către tabăra lui Joe Biden.

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzațiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joia trecută, care îl descrie pe președintele american drept “un bărbat în vârstă cu o memorie slabă”, notează AFP. (Agerpres)

Lasă un comentariu