Beneficii de asistență socială acordate în anul 2023 familiilor cu copii din municipiul Târgu Mureș

Distribuie pe:

Aproape 2.500 de dosare pentru acordarea indemnizației de creștere a copilului, stimulentului de inserție și alocației de stat pentru copii au fost prelucrate, în anul 2023, de către Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș: 901 dosare privind indemnizația lunară pentru creștere a copiilor, 623 de dosare privind stimulentul de inserție, precum și 949 de dosare privind alocația de stat pentru copii.

Cele trei prestații sociale destinate familiilor cu copii se acordă pe baza cererii și a documentelor din care rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Lista actelor necesare pentru acordarea acestora poate fi consultată pe site-ul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș https://dastgmures.ro/, Secțiunea Beneficii de asistență socială, sau accesând link-ul: https://dastgmures.ro/beneficii-de-asistenta-sociala/ de unde poate fi descărcat și modelul de cereri. Acestea se pot depune online la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro sau prin crearea unui cont în platforma ConectX, accesând din browser link-ul www.conectx.net - secțiunea “Înregistrare”, precum și fizic, la Registratura Direcției, parter, camera 8, str. Gheorghe Doja nr. 9 (program de lucru: miercuri: 8.00-14.30; marți și joi: 8.00 -16.00; vineri: 8.00-14.00).

Cuantumul beneficiilor de asistență socială se stabilește anual (luna martie), în raport cu valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR).

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0365/43.08.59 sau Whatsapp 0725/40.33.15, în intervalul orar menționat mai sus.

Plata indemnizației pentru creșterea copilului, stimulentului de inserție și alocației de stat pentru copii se efectuează de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș.

Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș

Lasă un comentariu