ROMÂNIA SEDENTARĂ - 62% din populație nu mai practică deloc activitate fizică, în schimb 7,9 milioane se joacă pe diverse device-uri

Distribuie pe:

62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică, conform ultimelor statistici, citate de Adrian Socaciu, președintele Institutului Sportiv Român, citat de Agerpres.

În plus, 7,9 milioane de români se joacă pe o platformă și doar 2% frecventează în mod activ sălile de sport.

“Vreau să fac o radiografie în cifre a ceea ce înseamnă sport și gaming în momentul de față. Datele ne spun că 62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică și România se află în top 5 cele mai sedentare țări din lume în momentul de față. Și avem 2% dintre români care frecventează în mod activ sălile de sport și 18% care aleg să facă mișcare”, a spus Socaciu, joi, la evenimentul eFAST Gaming și Sport, organizat de Uniunea Națională a Barourilor și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, în parteneriat cu INS.

Referitor la activitatea de gaming, Socaciu a spus că 7,9 milioane de români se joacă pe o platformă, însă dintre aceștia doar 45% aleg să și plătească pentru jocurile respective.

“În momentul de față România are al treilea cel mai mare procentaj de fumători și 37% dintre tineri consumă alcool cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ne referim la gaming, avem alte date, vorbim în momentul de față de 7,9 milioane de români care se joacă, indiferent că vorbim de smartphone, PC, console sau tablete. Circa 45% dintre cei care se joacă declară că plătesc, iar 55% preferă să le descarce de pe torente. Din cele 8 milioane de români care se joacă, 52% sunt bărbați, 48% sunt femei, 39% dintre jucători sunt adulți cu studii superioare și 48% din cei 8 milioane sunt căsătoriți, ceea ce ne spune că gamingul este practicat nu doar de copii, cât și de adulți. (Foto: Facebook/Bucharest Gaming Week)

Lasă un comentariu